Comunicat dels grups municipals de CiU, ERC-MES i la CUP: El 7 de febrer no assistirem al Ple Municipal ni a cap comissió informativa, o acte institucional o qualsevol convocatòria que no tingui relació amb la Vaga General.

Davant de l’atac als drets i les llibertats col·lectives i davant de la deriva autoritària i repressiva de l’Estat espanyol, marcada per l’inici del judici contra els nostres representants polítics, que de forma democràtica van possibilitar l’exercici de l’autodeterminació, els Grups Municipals de CiU, ERC-MES i la CUP a l’Ajuntament de Mataró hem acordat adherir-nos a la Vaga General del 7 de febrer en defensa dels drets socials i les llibertats convocada pel sindicat republicà I-CSC, amb el suport de la USTEC-STEs (IAC), CGT-Ensenyament i SEPC.

En la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró de dilluns 4 de febrer, hem demanat ajornar el Ple Municipal Ordinari de dijous 7 de febrer, però l’alcalde Sr. David
Bote (PSC) ha desestimat el nostre prec. En conseqüència, el proper dijous 7 de febrer, els regidors i les regidores dels Grups Municipals de CiU, ERC-MES i la CUP no assistirem al Ple ni a cap comissió informativa o acte institucional o qualsevol convocatòria que no tingui relació amb la Vaga General.

Aprofitem l’avinentesa per fer una crida a la mobilització ciutadana per donar suport a la Vaga General del 7 de febrer amb l’objectiu de reivindicar els nostres drets civils, socials, laborals i nacionals, i alhora per exigir el cessament de la repressió i l’arxiu de les causes obertes contra tots els representants i activistes polítics que es troben a
l’exili o bé injustament empresonats des de fa més d’1 any.

Mataró, 4 de febrer de 2019.