La resposta al prec presentat per CiU amb l’objectiu que s’adapti l’equipament de la Biblioteca Pompeu Fabra per poder fer servir ordinadors i tauletes no respon a les necessitats dels usuaris

La resposta que ha donat el govern al prec que vam presentar perquè s’actualitzés la sala d’estudi de la Biblioteca Pompeu Fabra amb taules que continguin regletes amb endolls ha sigut decebedora. A l’últim punt del prec que vam presentar, vam demanar que es realitzés un estudi sobre les necessitats tecnològiques i d’accés que pateix actualment la Pompeu Fabra. El govern només ha respòs aquest últim apartat i s’hi ha aferrat dient que prendran mesures un cop fet l’estudi al qual, a més, no hi posen data.

Si bé han confirmat la mancança d’endolls en els punts de treball de la biblioteca, no han posat solució als primers dos punts del prec que són una evidència de la deficiència tecnològica de la biblioteca. El problema, que es podria resoldre fàcilment amb una inversió insignificant, haurà d’estar en stand-by i no sabem fins quan. Així doncs, aquesta resposta mostra la falta d’interès d’un govern que prefereix dedicar els diners a asfaltar un carrer a segons quin barri, no pas a tots, ja que li surt més a compte electoralment.

Actualment, la Biblioteca Pompeu Fabra compta únicament amb tres capses d’endolls a la paret, per tant, els que venen a estudiar amb l’ordinador o tauleta es trobem amb dificultats per carregar les seves màquines. Un cop es queden sense bateria, els usuaris han d’interrompre el seu estudi i marxar. La majoria de biblioteques i centres d’estudi ja tenen incorporats una sèrie de millores i adaptacions a les noves necessitats dels usuaris, per això, el grup municipal de CiU va demanar que s’actualitzés la sala d’estudi amb taules que continguin regletes amb endolls. També vam sol·licitar més endolls per a la sala de lectura i qualsevol altre estança de la Biblioteca.

Els usuaris que visiten la Pompeu Fabra per estudiar i treballar es mereixen un equipament a l’altura de la ciutat i de les seves necessitats. No pot ser que una acció senzilla com afegir capses d’endolls a la paret hagi de passar primer per un estudi que no sabem quan tardarà en fer-se i executar-se. La consellera de cultura, Núria Moreno, hauria de donar suport i promoure accions com aquestes per millorar els equipaments públics i culturals de la ciutat. I això s’ha de fer de forma àgil i no amb la lentitud que ja caracteritza, i que demostra un cop més, aquest govern.