El govern municipal reconeix que el pla d’usos ha estat elaborat únicament pels tècnics de l’Ajuntament en funció dels que ells consideren les necessitats de la zona

El govern de l’alcalde David Bote ha decidit treure les Sevillanes del local de l’AV d’El Palau per queixes de la comunitat de veïns de l’immoble. Aquest nou equipament estarà dotat d’elements d’insonorització i prou espai perquè les persones que fan sevillanes puguin gaudir-ne sense limitacions. Ara bé, el govern ha pres aquesta decisió sense tenir en compte l’opinió de les associacions de veïns de Rocafonda, el Palau i  Les Santes-Escorxador, ni de les entitats dels barris. Segons ha reconegut en una resposta per escrit a aquest grup municipal el govern, “el Pla d’usos s’ha treballat a partir del coneixement per part dels tècnics de la realitat i necessitats del territori”.

La resposta del govern és preocupant perquè demostra una deixadesa en les formes d’actuar. És preceptiu i, a més, respon a les mínimes normes de cortesia i de participació ciutadana, que davant un equipament de nova creació les entitats dels barris a qui afecta aquest equipament siguin consultats per poder valorar les necessitats reals del territori. En aquest cas, sembla que s’ha fet al revés, es volia dotar d’un espai ampli, insonoritzat i nou per les sevillanes i s’ha buscat la solució. Aquest grup no s’ha oposat mai a una activitat rica com és el ball de les sevillanes, però sempre hem dit que calia ser respectuosos amb la resta d’activitats dels barris que també necessiten espai dignes i amplis.

D’altra banda, el grup també va preguntar la raó per la qual no s’havia tingut en compte l’espai del carrer Gibraltar, més proper al Centre Cívic de Rocafonda. Ens han contestat que aquest carrer està qualificat per a dotació residencial i que per això no se’n pot fer ús, una excusa de mal pagador ja que hi ha exemples recents d’altres barris amb espais que tenen la mateixa qualificació, com els terrenys al costat de l’escola Maria Mercè Marçal, on properament es faran unes pistes esportives.

El portaveu del grup municipal, Quim Fernàndez, ha afirmat que “tot això fa tuf de pur electoralisme amb decisions a dit sense consultar ningú, i actuant amb criteris electorals”. Ja fa molt de temps que l’AV de Rocafonda reivindica un nou local social i manifesta els problemes de l’Associació Cultural de Rocafonda a causa de la seva activitat. Els veïns de l’Havana no paren de queixar-se de l’activitat que es realitza als centres socials, i el govern segueix donant l’esquena a una part dels ciutadans que l’única cosa que demanen és comptar amb més ajudes.