La setmana passada vam veure com l’alcalde anunciava a bombo i plateret l’inici de les obres per crear una nova zona d’aparcament gratuït amb capacitat per a 79 cotxes i 12 motos per afavorir el comerç del centre. L’alcalde i representants dels comerciants van visitar el solar, situat a la confluència dels carrers Miquel Biada i Tetuan.

Des de CIU Mataró celebrem que finalment el govern municipal hagi decidit fer aquest pas, però lamentem que hagin tardat tant a portar a terme un projecte que ja tenim sobre la taula quan CiU formava part del govern.

Després de sortir del govern, l’octubre de l’any passat, també vam insistir en aquest tema i el vam incloure en l’acord signat amb el govern socialista per tal de facilitar-los l’aprovació del pressupost per al 2018.

En concret, en aquest acord vam fer constar que la partida de 80.000 euros per a inversions de Promoció Econòmica i Comerç es destinés de forma prioritària a l’adequació d’aparcaments de zona taronja al solar de la Casa de la Cultura. Juntament amb això, es recollia el compromís del govern a posar en marxa mesures treballades durant la primera part del mandat, que s’havien de concretar en millores en zones d’estacionament als entorns de la Plaça de Cuba i de la Plaça de les Tereses, com a instrument d’ajut als comerciants.

En aquest sentit cal recordar que la nova ordenança de terrasses preveu les zones d’Especial Atenció o àmbits considerats com a estratègics, l’àrea territorial delimitada pel Pla d’Impuls del Centre Històric i les que l’Ajuntament decideix en cada moment, on ja es preveia que les terrasses haurien de tenir unes especificitats concretes de qualitat, bona imatge i integració en el paisatge urbà i amb l’entorn arquitectònic, mitjançant projecte que defineix els elements i l’ocupació de la terrassa.

I la nostra proposta per la Plaça de Cuba i carrers que hi desemboquen era la de generar aquests espais, per això es feia necessari treure vehicles del carrer i per aquesta mateixa raó vam proposar de crear aquest aparcament al solar de la Casa de la Cultura, i volíem fer jugar l’aparcament de les Tereses com a instrument de promoció comercial de la zona. No es tractava, per tant, de fer un pàrquing al solar, sinó convertir tota la zona de Cuba seguint amb la transformació que ja vam iniciar a l’any 2015 amb les obres de peatonalització.

Ara veiem que s’està tirant endavant el projecte de l’aparcament al solar inicialment destinat a la Casa de la Cultura, i celebrem que finalment això pugui revertir en millores per al comerç de la ciutat.

No obstant, tornem a lamentar el retard, la manca d’ambició i la desídia en portar a terme projectes, especialment al centre de la ciutat.