CIU Mataró va treballar des del govern i el TecnoCampus per donar impuls a aquest projecte que ha de posicionar la ciutat en un àmbit innovador

Ahir es va presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, està subvencionat amb 951.857,62 € pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020.

Des del grup municipal de CIU Mataró celebrem que Mataró es pugui beneficiar d’aquest projecte, i malgrat que l’actual govern no li ha donat prou impuls, nosaltres li hem donat suport perquè sempre hi hem cregut. De fet, ha estat gràcies a la tasca iniciada per Miquel Rey com a regidor de Promoció Econòmica i President del TecnoCampus durant el mandat de Joan Mora i continuada durant aquest mandat amb la regidora Dolors Guillen al capdavant del TecnoCampus que es va poder donar l’impuls definitiu per fer realitat aquest projecte. Ara, a l’oposició, estem contents que el projecte tiri endavant.

La regidora Dolors Guillén destaca que una gran part dels diners aconseguits han estat els destinats a les accions treballades per al projecte TecnoCampus i Eurecat, “organismes que han treballat de la ma en aquest tema per fer-ho possible”. Guillén també valora molt positivament la col·laboració que s’ha establert entre Mataró i Calella, que també ha aconseguit una part dels ajuts.

“Ens sentim molt orgullosos de la feina feta, de tot l’equip que ha treballat de manera incansable per portar a terme aquests projectes i que finalment tinguem una part del cofinançament”, afirma Guillén, que considera molt important que el TecnoCampus es pugui vincular a un projecte de desenvolupament del sector tèxtil, “que ha sigut i ha de continuar sent un motor econòmic molt important per la nostra ciutat”.

En aquest sentit, la regidora recorda la feina feta amb el projecte Reimagine Textile, que es va impulsar quan CiU Mataró formava part del govern municipal i com a membres del col·lectiu ACTE (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees) del que Mataró n’era vicepresident fins fa pocs mesos.

Guillén lamenta que el projecte presentat per Asegema no hagi aconseguit la subvenció. “Esperem que l’Ajuntament de Mataró reconegui la importància de portar el seu projecte a terme i els ajudi i doni suport en tot allò que sigui possible”. Tant Asegema com la Fagem han treballat de valent en aquest projecte al costat del govern i el TecnoCampus.

Mataró es va presentar a la convocatòria d’ajuts del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), que es financia parcialment amb els fons FEDER que impulsa la Unió Europea i que reconeixen projectes d’especialització competitiva territorial. D’aquesta manera, Mataró vol tenir un paper de lideratge en l’àmbit de l’smart textil.

Els PECT són iniciatives, impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions provincials), que articulen uns projectes amb operacions i actuacions per a la transformació econòmica del territori, que tenen un fort component d’innovació.