La prioritat i principal preocupació del grup municipal de CiU Mataró es el benestar dels mataronins i la millora i progrés de la ciutat. Per això, tot i que en el Ple extraordinari d’aprovació inicial del pressupost el nostre vot va ser negatiu, el sentit de la responsabilitat institucional, i el fet de ser el grup municipal més important de la ciutat, ens reclama que mantinguem una política de mà estesa cap el govern de la ciutat.

“Som un grup amb visió de govern que no és aquí per complicar la vida a ningú, tot al contrari, estem per ajudar als mataronins a viure millor”, ha dit el cap del grup, Quim Fernàndez.

Per la nostra banda, creiem que hi ha una sèrie de compromisos que han d’estar en el centre de la negociació i en cap cas hi podem renunciar. En concret, son els temes que fan referència a la promoció de ciutat, a la formació de les persones i lluita contra l’atur, aposta per la cultura i l’esport, tirar definitivament endavant el pla d’Impuls del centre, planificar les inversions que la ciutat necessita, un major compromís amb accions ja aprovades o iniciades (com el M2022 o el Llibre Blanc de la Cultura) i recuperar els debats que el govern ha “segrestat”.

Aquestes son les prioritats que posem a consideració del govern de Bote per entrar en negociació i afavorir l’aprovació del pressupost de la mateixa manera que vam fer amb el del 2018. Confiem que el govern estigui a l’alçada i posi els interessos de la ciutat i de tots els mataronins per davant del partidisme.

Una vegada més lamenten les mitges veritats, les insinuacions o les tergiversacions del govern. “La seva incapacitat per arribar a acords no la pot traslladar a l’oposició. L’obligació del govern és fer tot el possible per arribar a una entesa, no asseure’s a esperar que li donin suport”, ha dit Fernàndez, que també  ha desmentit que sense pressupost no es puguin tirar coses endavant. “Només podrien deixar-se de fer algunes inversions NO essencials”, ha explicat. En relació a això, el cap del grup també ha dit que les propostes del Pressupostos Participatius es poden tirar endavant amb una modificació pressupostària en base a una sol·licitud de crèdit.

En el Ple extraordinari  d’aprovació inicial del pressupost ja vam explicar les raons del nostre vot en contra: La manca d’informació; el no compliment d’inversions incloses al Pla de Mandat pactat; la incorporació de noves inversions no explicades, ni acordades, i sobretot, en el desacord amb la poca aposta pressupostària en temes tan importants per a nosaltres com l’ocupació, l’empresa, el comerç i la promoció de la ciutat. A més, cal tenir en compte la desconfiança envers el govern municipal que en repetides ocasions ha decidit no donar compliment a diverses accions aprovades al Ple.

Les nostres prioritats per al Pressupost 2019 

  1. Una aposta més ferma i decidida per a la Promoció de la Ciutat i la seva activitat econòmica
  2. Aposta decidida per la formació de les persones. Tant pel que fa a la seva promoció personal, com a eina per lluitar contra l’atur
  3. Apostar per la Cultura, element d’identitat nacional i cohesionador, i l’Esport, formador en valors, ambdós agents de promoció de ciutat i generadors de riquesa i llocs de treball
  4. No posar més per excusa el Pla d’Impuls alhora de tirar endavant iniciatives al centre, atès que va amb molt de retard, i entrar a fons a actuar en qüestions com l’entorn de la plaça Gran i la plaça de l’Ajuntament
  5. Inversions de ciutat, sense partidismes ni clientelismes, per posar la ciutat al mapa, malgrat fins a les Municipals 19 podem fer poca cosa més que redactar els projectes
  6. Accions a realitzar, especialment les derivades dels diversos plans aprovats, i que requereixen de seguiment
  7. Recuperar els debats segrestats pel govern socialista