Fa un parell de setmanes, i veien que els Serveis Municipals no actuaven, vam demanar al govern municipal que esborrés les pintades ofensives amb la persona del President de Catalunya, MHble. Sr Carles Puigdemont que van aparèixer uns dies abans a la façana de l’edifici de la Presó, que està considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional. Finalment, el passat dia 26 vam rebre la resposta del regidor delegat responsable on ens feia saber que la secció d’Oficis i Serveis ja havia procedit a fer la neteja.

Però la nostra sorpresa ha estat al veure que l’actuació que s’ha fet no ha respectat en res la façana original de l’edifici, que, insistim, està catalogat de BCIN, que és la màxima catalogació que preveu la llei. “Ens sembla del tot intolerable la forma barroera com el govern municipal està tractant el patrimoni arquitectònic, històric i cultural de la ciutat”, ha dit el cap del grup municipal, Quim Fernàndez, que explica que ja en vam tenir una primera mostra veient els dies i dies que van deixar passar abans de netejar les pintades d’un BCIN, i gràcies al prec que vam fer des del nostre grup. Un nou exemple l’hem tingut ara en veure l’actuació que s’ha fet, tractant un edifici protegit com si fos la tanca d’una obra. “Per no parlar  dels cartells municipals clavats directament a la façana, saltant-se les normatives que regulen les actuacions en aquest tipus d’edificis i que s’exigeixen als particulars que compleixin”, lamenta Fernàndez.

Per tot això, el grup de CiU Mataró ha demanat al govern que li faciliti l’informe tècnic de l’arquitecte responsable de la Secció de Patrimoni del Servei d’Urbanisme sobre l’actuació realitzada, per saber també si aquesta actuació va ser autoritzada pel personal responsable del manteniment del Patrimoni arquitectònic i ambiental de la nostra Ciutat.

Per altra banda, també demanem al govern que procedeixi, abans de la jornada de portes obertes programa pels dies 21 i 22 d’abril, a reparar el mal que s’ha causat a un edifici considerat Bé Cultural d’Interès Nacional.