El cap del grup Quim Fernàndez creu que la Nit de la Cultura ha de servir per reclamar la llibertat dels presos polítics i homenatjar el president i consellers a l’exili

El cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, ha demanat per carta a la regidora de Cultura, Núria Moreno, que inclogui la intervenció del Conseller Lluís Puig Gordi per videoconferència durant la celebració de la Nit de la Cultura. El conseller de Cultura, que està exiliat a Brussel·les al costat del president Puigdemont i els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, és un dels membres del jurat de la primera edició de la Nit de la Cultura. L’acte, que ha estat ajornat en dues ocasions per la situació que viu el país, se celebrarà finalment aquest divendres dia 17 de novembre.

El fet que hi hagi 10 persones empresonades per raons polítiques, vuit de les quals són consellers de la Generalitat de Catalunya, i la resta del govern a l’exili, podria ser motiu suficient “per a un nou ajornament o cancel·lació definitiva de l’acte”, afirmar Fernàndez a la carta. Com a alternativa, el cap del grup proposa que la Nit de la Cultura es pugui convertir també en un petit homenatge als membres exiliats del nostre govern. Per això, demana que es pugui preveure la intervenció del Conseller Lluís Puig, ja sigui en videoconferència en directe, o bé amb una intervenció gravada prèviament.