El grup municipal de CiU Mataró està molt preocupat per la situació en què es troba el parc de Can Boada, que en els darrers temps s’ha anat degradant i s’ha convertit en punt de trobada per fer-hi “botellon”, trobades íntims i venta i consum de tota mena de substàncies.

El parc de Can Boada és un parc amb unes vistes fantàstiques, amb restes d’una arquitectura singular i amb característiques de Parc romàntic, enclavat entre els barris de Peramàs, Cerdanyola, Via Europa i la Llàntia, que disposa de més de 2 hectàrees d’una vegetació singular. Per la seva bellesa i l’orografia ha entrat a formar part del recorregut nº 8 del A peu fem Salut, organitzat per l’Àrea de salut de l’Ajuntament de Mataró.

Però en els darrers temps el parc mostra un lamentable estat de degradació. La part de dalt dels murs, prop del mirador principal, estan desfalcats i en un mal estat de conservació. Igualment a la caiguda d’aigua, sota del rec del Carrer Pirineus, s’està desfalcant i desfent poc a poc el talús, i estan caient sobre les escales de la pujada pedres de grans dimensions que posen en perill el patrimoni paisatgístic i arquitectònic i els vianants.

Per altra banda, el parc s’ha convertit en zona d’oci nocturn, festes i “botellones” per a joves i no tan joves. A més de pertorbar el descans dels veïns, això molesta la gent que passeja per parc a primera hora del matí, que es troben amb tota mena de restes malgrat els esforços que es fan des del servei de neteja. Darrerament la cosa a anat a més, i sembla que s’està convertint, a més d’un lloc de “botellón”, en un lloc de trobades íntimes i de passes i consum  de tot tipus de substàncies, havent-se trobat alguns veïns xeringues i restes de consum d’altres psicotròpics.

Per tot això, des de CiU Mataró hem preguntat al govern si tenen coneixement de tots aquests fets, si han previst accions per pal·liar la degradació del paisatge i l’arquitectura del parc i si han alertat als Mossos d’Esquadra sobre el possible consum i venta d’estupefaents que es produeix en aquest indret i si la Policia Municipal té previst intervenir per evitar conductes incíviques.