Quim Fernàndez lamenta al Ple Municipal la manca d’ètica del govern municipal que es posa en contra d’una de les entitats més importants del país

El grup de CIU Mataró ha denunciat en el Ple l’intent del govern municipal de vetar l’acte institucional de Sant Jordi promogut per Òmnium Cultural. El cap del grup, Quim Fernàndez, va preguntar a l’alcalde perquè el govern socialista va intentar vetar la conferència de l’escriptor Joan-Lluís Lluís i només va acceptar de celebrar-la quan Òmnium va plantejar organitzar-la pel seu compte.

És una tradició que l’acte institucional de Sant Jordi s’organitza conjuntament entre Òmnium Cultural i l’Ajuntament, i es convida al guanyador del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. L’escriptor Quim Monzó, guardonat enguany amb el Premi, va dir de bon començament que no faria conferències i Òmnium va posar damunt la taula el nom de Joan-Lluís Luís, guanyador del Premi Sant Jordi 2017. El govern de la ciutat no ho va veure bé i va intentar vetar l’acte contraprogramant amb un conferenciant de l’àmbit econòmic. “Per nosaltres, aquest no és un exemple d’ètica i bon govern”, ha dit Fernàndez.

El cap del grup ha fet aquesta denúncia en la seva rèplica a la proposta realitzada per PxC on demana que l’Ajuntament no celebri més actes conjuntament amb Òmnium.