El grup municipal de CiU Mataró dóna suport i s’adhereix a la vaga feminista convocada per al proper dijous 8 de març. El nostre grup va votar a favor de la Proposta de resolució per donar ple suport tant a la Comissió 8 de març, com a totes les dones que dia rere dia fan possible que part el país avanci.

Tal i com va explicar la regidora Dolors Guillén al Ple Municpal, creiem que aquesta no ha de ser una vaga puntual  sinó “un crit constant i un moviment real i conjunt de tots els ciutadans i ciutadanes”.

Des de CiU Mataró pensem que ara és el moment per posar en valor i destacar alguns fets com ara que la desigualtat en l’àmbit laboral, social i econòmic entre homes i dones és una realitat.

En aquest sentit, Guillén va explicar que a Mataró, les dones estan cobrant al voltant de 3.000€ menys a l’any que un home per fer la mateixa feina. “Parlar d’aquesta diferència en ple segle XXI, a la 8a ciutat més gran de Catalunya és seguir parlant d’injustícia social, de desigualtat i de discriminació pel sol fet d’haver nascut dona”.

“Aquesta vaga no solament ha de servir per fer una parada temporal i puntual i fer-nos sentir que ens refermem davant d’una injustícia que ens és desfavorable. Ha de ser una exigència a tots els partits polítics, sindicats, entitats i persones a títol individual sobre l’equiparació efectiva i real de totes les treballadores, una l’exigència al govern de mesures concretes contra les violències masclistes, una exigència de polítiques laborals social i econòmiques i una exigència real de mesures efectives per a la conciliació laboral i personal”, va defensar la regidora.

La moció es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita; l’abstenció de C’s i els vots en contra de PP i PxC.