Fem una crida a la resta de grups municipals perquè es comprometin en la construcció de la República catalana i la defensa dels drets del poble català

Des de l’empresonament dels nostres polítics i dirigents socials després del referèndum de l’1 d’octubre, el nostre grup ha fet totes les accions a la seva mà per reclamar la llibertat dels presos i fer efectiva la República catalana. Ara presentem una nova declaració institucional per exigir l’alliberament immediat dels presos polítics catalans i el retorn dels polítics que estan a l’exili. Però volem anar més enllà i volem que, a més, l’Ajuntament de Mataró s’impliqui de forma clara i compromesa i definitiva en la construcció de la República Catalana.

Des de la primera consulta sobre la independència de Catalunya feta a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, la mobilització popular i la força de la gent ha anat creixent de manera imparable, i ha estat clau per pressionar i obligar als partits polítics sobiranistes i independentistes a actuar en conseqüència i donar respostes polítiques a allò que reclama la majoria del poble català. La jornada de l’1 d’octubre de 2017 va ser la demostració de la força de la gent, de la fermesa, dignitat i perseverança del poble català.

Des de llavors també hem vist com la repressió política i judicial per part de l’Estat espanyol ha caigut com una llosa sobre la població i sobre els nostres màxims dirigents polítics i socials. Però tot i això, el poble català es va tornar a manifestar a les urnes el 21 de desembre, donant suport majoritari a les formacions que aposten per implementar la República Catalana.

Tal i com afirma el cap del grup, Quim Fernàndez, des de CIU Mataró “creiem que el paper dels ajuntaments és molt important per construir la República Catalana i per això ens calen institucions compromeses que recullin i portin a terme la voluntat majoritària de la ciutadania”.

És per això que hem presentat una Declaració Institucional amb la que, a banda d’exigir al Govern Espanyol la llibertat dels presos polítics i la retirada de les causes judicials contra ells, també volem que l’Ajuntament de Mataró es reafirmi amb el compromís de ser part activa en la construcció de la República Catalana. Per això, l’Ajuntament promourà el procés constituent i mantenint tots els símbols a favor de la llibertat dels presos i exiliats polítics que hi ha a la nostra ciutat.
També cal que el consistori denunciï la vulneració reiterada de les llibertats i drets fonamentals del poble català, la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la persecució contra els CDRs per part de cossos policials i l’administració judicial de l’estat.

Per altra banda, demanem al Parlament de Catalunya i els partits polítics independentistes que recuperin i facin efectives les lleis aprovades i tràmits parlamentaris que han de donar cobertura al Procés Constituent. Creiem també que cal que aquests partits estableixin una estratègia política conjunta i compartida entre totes les forces i evitar confrontacions públiques. Demanem al Govern català que actuï contra la impunitat amb que s’estan produint agressions feixistes i atacs a la llibertat d’expressió. I, per últim, li demanem al govern de la Generalitat que es coordini i doti de recursos al Consell de la República per tal de desenvolupar la seva tasca primordial en la construcció de la República.

En el moment de presentar la proposta, aquesta declaració ja ha rebut el suport del grup d’ERC.