El grup municipal de CIU Mataró ha facilitat, amb la seva abstenció, l’aprovació del Pressupost per al 2018 presentat pel govern municipal en la sessió plenària celebrada aquest dijous, 15 de febrer. El cap del grup municipal, Quim Fernàndez, ha explicat que hem decidit negociar per responsabilitat i “en benefici de la nostra ciutat, sense electoralismes o interessos partidistes”.

La negociació s’ha fet en base a les al·legacions que hem presentat al pressupost, i que fan referència a temes del Pla de Mandat i el Pla d’Inversions. I és que tal i com ha recordat Fernàndez en la seva intervenció, CIU Mataró va sortir del govern per raons que no tenen a veure amb el compliment del Pla de Mandat, sinó amb el posicionament del PSC davant la celebració del referèndum de l’ 1 d’octubre.

En aquest sentit, ha recordat que fa quatre mesos que els Jordis són a la presó, com en fa tres que el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Quim Forn també hi són i altres consellers i el president Puigdemont són a l’exili. “El 155 segueix regnant a Catalunya i a Mataró no es compleixen alguns acords de Ple”, ha dit Fernàndez, que també ha carregat contra el govern per com s’ha portat la negociació del pressupost. “El procés participatiu ha estat nul, completament inexistent, desintegrat com el Servei de Participació Ciutadana amb la seva nova organització”, ha dit.

Fernàndez també ha criticat a la primera tinent d’alcalde per haver afirmat, en plena negociació, que sortint CiU Mataró del govern sent que ha deixat anar llast. “Dir això en plena negociació del pressupost és d’una miopia política inexplicable”. “L’actual govern encara no se’n ha adonat que està en absoluta minoria. Hauria de veure que està sol, que no pot amb tot, que ha fet una organització caòtica”, ha afegit.

Tot i això, hem presentat al·legacions per defensar la nostra aposta per les polítiques socials, l’obtenció d’habitatge, l’aposta per l’ocupació, el comerç, el turisme i l’empresa, així com l’impuls a l’esport com un atractiu de la ciutat i la posada en funcionament de nous equipaments culturals. “La negociació ha estat llarga perquè hem volgut garantir el seu compliment en un temps fixat”, ha puntualitzat el cap del grup.

Entre els temes recollits a l’acord destaca el Pla Estratègic d’Impuls del Centre Històric, l’execució del projecte del Cafè Nou, la posada en funcionament del projecte “La Presó,  espai de les Arts”, la integració de la Biblioteca de la Fundació Iluro a la xarxa municipal i a la xarxa de la Diputació de Barcelona o l’estudi i planificació del futur de la illa de Can Cruzate, entre d’altres.

“Estem convençuts que la nostra aportació ajudarà a fer realitat tots aquells projectes en que vam estar d’acord a inici del mandat”, ha dit Quim Fernàndez.

Veure el PDF Consulta aquí les al·legacions al Pressupost 2018

Veure el PDF  20180216 Acord entre Govern Mpal i CiU de seguiment de compromisos