El grup municipal de CiU Mataró lamenta l’actitud del govern municipal de no donar suport als acords del Ple als que el grup socialista no ha donat suport. Així ha passat amb la Proposta de Resolució que va presentar CiU al Ple de novembre per demanar que Mataró se sumés a la campanya #SeientLliure.

La proposta es va aprovar el 16 de novembre, just un dia abans de la celebració de la Nit de la Cultura, però en aquest acte, celebrat a Can Gassol, no es va donar compliment a l’acord de deixar deu seients lliures mentre els presos polítics seguissin empresonats.

El regidor Quim Fernàndez va fer una pregunta per escrit a la regidora de Cultura, per saber per quina raó no s’havia donat compliment a la proposta. En la seva resposta, la regidora Núria Moreno argumenta que el seu grup es va abstenir en la proposta per fer una “acció que reflectís que són sensibles a la situació de les persones empresonades” però “sense afectar el funcionament dels actes programats”.

“Entenem que aquesta resposta del govern  vol dir que tot allò que s’aprovi sense el seu vot no ho compliran mai”, lamenta Quim Fernàndez.

El cap del grup també creu que és molta casualitat que al perfil de twitter de l’Ajuntament s’ometés el càrrec del conseller de Cultura Lluís Puig Gordi. El govern assegura que no hi va haver cap indicació en aquest sentit, però no ho atribueix a cap error. Des del grup de CIU considerem que la regidora de Cultura és responsable final d’aquesta negligència, malgrat, dient que no va donar cap instrucció al respecte, derivi la responsabilitat als tècnics. Cal recordar que va ser el nostre grup que va facilitar al govern municipal un vídeo ja editat amb la intervenció del Conseller Puig Gordi on hi constava el seu càrrec.

Per últim, en la resposta del govern asseguren que no s’està donant compliment a l’acord perquè estem en campanya electoral, però la proposta es va aprovar el 16 de novembre i la campanya no va començar fins el 5 de desembre.