El grup municipal ha sabut a través d’un tuit de @CulturaMataró que l’acte ha quedat ajornat

El cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, ha fet una pregunta per escrit al govern sobre els motius reals que han portat a la cancel·lació de la jornada “Obrim la presó” que estava prevista pel dissabte 18 de novembre. Segons hem tingut coneixement a través d’un tuit publicat al perfil de @CulturaMataró, “La Presó, nou Espai de les Arts, haurà d’esperar”; mentre que al web de la Direcció de Cultura només hi apareix un simple “ACTE POSPOSAT” sense cap més explicació.

Aquest acte estava anunciat com una jornada de portes obertes on es podria visitar la Presó i conèixer el passat, el present i el futur aquest important element patrimonial de la ciutat, i apareixia a l’Agenda de Cultura.

Tenim constància que a l’edifici de La Presó fa setmanes que es van acabar les tasques de retirada de restes d’activitats anteriors i es va fer la neteja necessària per permetre l’accés de la ciutadania, i que els materials per explicar tant el valor patrimonial de l’edifici, qualificat de BCIN, com el projecte aprovat pel govern de “La Presó | Espai de les Arts” també estaven pràcticament enllestits.

Des del dia que es va programar la jornada, ara ja fa mesos, res ha canviat a part de la composició del govern municipal, atès que la convocatòria d’eleccions del 21D sabem que tampoc afecta aquests tipus d’acte i ja es coneixia el dia de la comissió informativa.

Per tot això, el grup de CIU Mataró pregunta les raons de la cancel·lació o ajornament de l’acte, i també perquè aquest fet no s’ha comunicat als grups municipals ni a les entitats implicades la cancel·lació de la jornada i només s’ha escollit el perfil de twitter per fer-ho dos dies abans. També volem saber quin és l’interès de l’actual govern municipal en el projecte “La Presó | Espai de les Arts” i si pensa desenvolupar-lo tal i com estava previst.

El projecte de convertir La Presó en un espai dedicat a les d’arts va ser impulsat pel regidor de Cultura Quim Fernàndez, del grup de CiU, i aprovat pel govern municipal el febrer de 2017. El projecte preveia aglutinar a l’espai de La Presó tres iniciatives diferents: la Casa dels Artistes (contemplat a l’Acord de Govern), el M|A|C (Mataró Art Contemporani) i el Taller de Gravat; amb l’objectiu de donar suport a la creació i difusió del treball dels artistes locals, potenciar el trinomi art, cultura i educació, i donar a conèixer l’art i la cultura contemporània. L’objectiu d’aquest projecte era convertir la Presó en un gran equipament cultural on s’hi portés a terme activitat de producció, creació, difusió i mediació a la ciutat i que al mateix temps fos un dinamitzador del centre històric.

Deixa un comentari