El grup municipal de CiU Mataró creu que la biblioteca de la Fundació Iluro s’hauria d’ubicar a l’illa de Can Cruzate i no pas a la plaça de Can Xammar, on el govern municipal va anunciar que la volia traslladar. D’aquesta manera es podria desencallar d’una vegada per totes el desenvolupament d’aquest sector estratègic del centre de la ciutat, que des de fa molts anys està aturat i pendent de que se’n defineixin els seus usos.

“Necessitem una via per desencallar aquest projecte perquè sinó d’aquí a 25 anys encara estarà igual”, assegura el cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, que recorda que ja durant la campanya electoral vam apostar per convertir la plaça Gran en una gran àgora de la ciutat. En aquest sentit, el desenvolupament de l’illa de Can Cruzate –que tal i com va dir en el seu moment la regidora Núria Calpe es podria convertir en el Guggengheim de Mataró- suposaria un impuls molt important al projecte. Per això, creiem que una biblioteca, que és un equipament que al llarg de l’any mou a molta gent, pot ser una bona opció per aquest sector.

La biblioteca, fundada per Caixa Laietana i ara gestionada per la Fundació Iluro, s’ha de convertir aquest any en la tercera de la xarxa local, per a posteriorment integrar-se a la xarxa de la Diputació. Des de CIU Mataró creiem que precisament ara és el moment que aquesta biblioteca, actualment ubicada entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer d’en Pujol, sigui el motor d’un equipament cultural que dinamitzi aquest sector i el converteixi en punt d’atracció de visitants a la ciutat. Tal i com apunta el cap del grup, es podrien cerca complicitats amb l’entitat per fer possible el seu trasllat.