Presentem un prec perquè l’Ajuntament de Mataró s’inscrigui a la convocatòria de la Comissió Europea per poder optar al finançament del wifi

El govern municipal de CIU Mataró ha presentat un prec per demanar que l’Ajuntament s’inscrigui de forma immediata a la convocatòria de la Comissió Europea per optar al finançament per poder instal·lar wifi als espais públics de la ciutat. En concret, proposem que Mataró faci els tràmits per poder sol·licitar, el més de maig, bons per valor de 15.000 euros per finançar la instal·lació de wifi gratuït als espais públics de la Presó i el Patí del Café Nou i també a l’edifici del Cafè Nou quan aquest estigui rehabilitat i s’obri al públic.

La Comissió Europea acaba de posar en marxa el web https://www.wifi4eu.eu/#/home amb l’objectiu de promoure la connectivitat wifi per als ciutadans en espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tot Europa.

Fins al 2020 es destinaran 120 milions d’euros del pressupost de la UE a finançar el wifi gratuït a espais públics d’un total de 8.000 municipis de tots els estats membres, a més de Noruega i Islàndia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és interconnectar per wifi gratuït tots els municipis d’Europa perquè tothom pugui beneficiar-se de la connectivitat.

Per participar d’aquests ajuts cal que els ajuntaments s’inscriguin al web abans no es faci la primera convocatòria de projectes, a mitjans de maig, per poder rebre finançament de la UE. Wifi4EU ofereix bons per un valor de 15.000 euros als municipis, que poden fer servir per instal·lar wifi gratuït als espais públics de les seves viles. Només n’han d’assumir els costos de manteniment.

El cap del grup, Quim Fernàndez, creu que Mataró hauria d’optar aquests ajuts, més encara tenint en compte que la ciutat està treballant en el projecte “La Presó | Espai de les Arts”. Aquest projecte forma part d’un conjunt molt potent, format per la Presó, el Cafè Nou, actualment en rehabilitació gràcies a finançament europeu, i el Patí del Cafè Nou, tots ells equipaments de l’àmbit socio-cultural i turístic “on la connexió a internet serà imprescindible per a la realització de la majoria d’activitats”. Per això insisteix en la importància d’inscriure Mataró a la convocatòria.