El grup municipal de CiU Mataró s’ha abstingut en l’aprovació inicial del Pressupost del 2018 que s’ha portat a votació aquest divendres, 22 de desembre. Després de recordar que aquest és el primer pressupost del mandat en el que CIU Mataró es posiciona com a oposició, el cap del grup, Quim Fernàndez, ha explicat que si fos per posicionament polític, l’actitud mostrada pel PSC arran de la celebració del referèndum i l’aplicació del 155 “ ja justificaria que el nostre grup es mantingués al marge del que avui es porta a votació, de la mateixa manera que van justificar la nostra sortida del govern el passat mes d’octubre, doncs el nostre posicionament estrictament polític i de fons, ara mateix, està molt lluny de vostès”.

No obstant, ha remarcat que per compromís i responsabilitat amb la ciutadania, hem estudiat la proposta de pressupost, malgrat el poc temps amb què s’ha presentat. Fernàndez ha dit que per CiU Mataró “l’aprovació inicial d’avui és només una presentació, un tràmit necessari per iniciar un debat que fins avui encara no hem pogut fer”. Per això, ha demanat que en les properes setmanes es pugui parlar més a fons “amb la vista posada en l’aprovació definitiva, on seria desitjable tenir un document més debatut i compartit”.

Tot i això, Fernàndez ja ha anunciat alguns dels temes que condicionaran l’aprovació definitiva del pressupost. Entre elles “és condició indispensable que es respecti el Pla d’Inversions del Mandat”.

En aquest sentit, tal i com ha assenyalat Fernàndez en el seu discurs, en la proposta de pressupost “hem tingut la sorpresa d’una inversió de 750.000 euros per a la ubicació de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro en un nou espai, proposta que no figura al conveni signat amb la Fundació i de la que mai havíem parlat”. Sobre aquesta qüestió, ha afegit, “caldrà aprofundir-hi i posar els pros i contres en una balança, alhora que saber que en pensa l’altra part”.

El cap del grup també ha lamentat que no s’hagi presentat un Pla d’Acció 2018 i que tampoc s’hagi fet un procés participatiu “més enllà dels Pressupostos Participatius, que només representen el 2,8 % del total previst per a inversions i no tenen cap incidència en l’acció política dels diferents serveis“.

Per últim, Fernàndez ha enumerat els projectes que considerem claus per la ciutat i que s’haurien de reflectir en aquest pressupost, entre els quals hi ha el Pla d’Impuls del Centre, el Port de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, la Cultura com a element definitori de la nostra identitat, l’Esport i la Cultura com a generadors d’activitat cultural i l’Atenció a les persones.

Ordenances fiscals i Plantilla municipal

Pel que fa a les Ordenances Fiscals i a les Bases per a Subvencions, treballades encara pel govern de coalició del que formava part el Grup Municipal de Convergència i Unió, hi hem votat a favor tal i com ja vam fer a l’aprovació inicial. En canvi, hem votat en contra de la Relació de Llocs de Treball i de la Plantilla del personal de l’Ajuntament de Mataró any 2018, en no estar d’acord amb la nova organització que, com que no ho van poder aprovar en el Ple ordinari, el govern va aprovar per decret, fent servir “l’últim recurs que li queda a un govern que es troba en una situació d’absoluta minoria”.

Per llegir el discurs del cap del grup al Ple del Pressupost, clica sobre el següent enllaç: 171222 Posicionament aprovació definitiva OOFF i inicial Pressupost 2018