El grup municipal pregunta al govern sobre l’aplicació de noves accions per la Gestió de l’oci nocturn a Mataró  

El grup municipal de CiU Mataró vol saber quines mesures ha adoptat el govern municipal en relació a l’oci nocturn de la ciutat, per evitar que es tornin a produir fets tan desagradables com el que va tenir lloc a la sala The bot ara just fa un any. Per això hem preguntat si ja s’ha constituït la Taula Municipal per la Gestió de l’Oci Nocturn a Mataró, tal i com es va preveure el passat mes de juliol, i si s’ha creat la Comissió dirigida des de l’àrea de Promoció Econòmica que s’havia previst per treballar les possibles taxes que hauran d’assumir els empresaris de l’oci nocturn. També volem saber els resultats de l’estudi encarregat al Servei de Mobilitat sobre la zona d’oci de Pla d’en Boet i si s’ha fet alguna acció per revisar l’ordenança de civisme

I és que arran dels fets de The bot, la regidora Núria Moreno va fer unes declaracions molt ambicioses sobre les accions que duria a terme el Govern al respecte, però  a banda de les revisions de llicències que va dur a terme la llavors regidora delegada d’Urbanisme i Llicències Núria Calpe, no ens consta que s’hagi fet cap més actuació.

En concret, en una roda de premsa, la regidora Núria Moreno va anunciar que es plantejaven diverses accions com la inspecció d’establiments per control d’activitats, la implantació d’una taxa per als locals nocturns i entre d’altres, la creació d’una Comissió dirigida des de l’àrea de Promoció Econòmica per plantejar diverses possibilitats als empresaris de l’oci nocturn.

Així mateix, el 27 de febrer de 2017, l’Alcalde ja havia signat el Decret 1715/2017 sobre “Mesures immediates per gestionar la zona d’oci nocturn del polígon Pla d’en Boet”, en el qual es resolien una desena d’acords i accions a fer per l’Ajuntament durant l’any 2017, fixant un calendari d’actuacions que havien de finalitzar el passat desembre del 2017.

“A hores d’ara no tenim coneixement que s’hagin portat a terme totes aquelles accions que es va proposar com la gran solució als problemes de l’oci nocturn a Mataró”, assegura la regidora Dolors Guillén, que recorda que aquestes accions es van presentar en una CIM monogràfica del 18 de juliol. “Però des de l’Octubre passat, no ens consta que s’hagi portat a terme cap altre actuació al respecte”, afegeix.