Quim Fernàndez afirma al Ple que el govern municipal ha anat a la seva i que ha tingut una resposta molt ambigua a les reclamacions dels grups de l’oposició

El grup municipal de CiU va decidir en el Ple de març abstenir-se en l’aprovació definitiva del pressupost per l’exercici 2019. En el passat ple pressupostari del mes de gener, el grup ja es va abstenir amb l’objectiu d’esperonar el govern a ser més ambiciós i incorporar millores en els camps socials, de promoció de ciutat, de comerç, de cultura i d’esports entre altres. Si bé és cert que el govern – que tenia un aprovat justet – ha treballat, encara queda molt camí per recórrer. Així ho va fer saber el portaveu del grup, Quim Fernàndez, que va afirmar en Ple que, tot i reconèixer la feina feta, la sensació era que “el govern havia anat més aviat per la seva banda”. 

En primer lloc, algunes de les al·legacions presentades pels diferents grups municipals coincidien, cosa que posava les coses encara més fàcils al govern. Malgrat tot, la resposta a aquestes al·legacions ha estat molt ambigua. Fernàndez va exposar que la majoria havien pactat i havien presentat al·legacions perquè “els que coneixem la nostra ciutat sabem el que necessita” i va reiterar que ja havien demanat “moltes vegades el mateix”, però que la resposta a les propostes “seguia sent molt ambigua”. Com ja ha reclamat aquest grup molts cops, necessitem un lideratge fort per tal tirar endevant tot allò que pot fer de Mataró una ciutat millor i encara ara el govern continua abandonant propostes als seus calaixos.

D’altra banda, Fernàndez va posar especial atenció als acords bilaterals amb l’objectiu d’encaminar moltes de les propostes. No obstant, va dir que una cosa era proposar, i una altre de ben diferent era executar: “L’aprovació d’un pressupost no és garantia que les propostes es portin a terme, ja que posteriorment poden executar-se o no”. És per això que el portaveu del grup va reclamar “el compliment de “tots els acords” i va anunciar que, davant d’una propera campanya electoral, havien de “denunciar tot allò que el govern no hagi fet, perquè aquesta és la nostra feina”. 

Un dels punts centrals que va exposar Fernàndez va ser que s’havia de donar resposta als ciutadans de Mataró, fer millores per a la ciutat i, per tant, “fer un pressupost pensat per la ciutadania”. El portaveu del nostre grup va exposar que un dels principals problemes als quals havia de fer front la ciutat era el tema del comerç, ja que molts botiguers veien com les vendes s’havien reduït durant els últims anys i que “tot això era el que reflectia la nostra ciutat”. També va posar especial èmfasi en que Mataró havia de seguir treballant amb entitats com Òmnium, de la mateixa manera que ho fa amb d’altres, per tal “d’enriquir culturalment la ciutat”.