La vaga convocada pel proper dijous 21 de febrer reclama la reforma laboral, un salari mínim a Catalunya de 1.200 euros i denuncia el context de vulneració de drets democràtics

El sindicat independentista Intersindical-CSC ha convocat una vaga general pel proper dijous 21 de febrer per tal de reclamar la derogació de la reforma laboral, un salari mínim català de 1.200 euros i per denunciar, també, un context de “vulneració de drets democràtics”. La convocatòria està recolzada per l’ANC i Òmnium, però també li donen suport altres sindicats i organitzacions, com la USTEC, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, les ADIC, la CGT d’Ensenyament i Universitats per la República, i els grups polítics independentistes d’ERC, PDeCAT i la CUP.

El dret de vaga està reconegut com un dret fonamental en l’article 28.2 de la Constitució espanyola i es reconeix, d’aquesta manera, “el dret a la vaga dels treballadors per a la defensa dels seus interessos”. Creiem que, en el context en el qual ens trobem, és més important que mai defensar els nostres drets i expressar-ho en total llibertat en una vaga com la del pròxim 21 de febrer.

Amb tot això, des del grup municipal de CiU demanem que l’alcalde David Bote doni les instruccions necessàries perquè  totes les reunions i actes previstos per aquell dia siguin traslladats a una altra data. D’aquesta manera, respectaria el dret de vaga de no només els càrrecs electes d’aquest Consistori, sinó també – i sobretot – dels treballadors municipals.