El grup de CiU Mataró celebra que es posi en marxa el programa Kenko d’acceleració d’empreses de la salut

El grup municipal de CiU Mataró celebra que finalment s’hagi posat en marxa una nova acceleradora d’empreses de la salut al TecnoCampus. Es tracta del programa d’acceleració Kenko, destinat a start-ups d’alt potencial de creixement en el sector de la salut, i que abordarà projectes en tres àmbits diferenciats: D-Health, Medical Devices i Biotech.

En concret, el programa es destina a start-ups de salut digital que puguin contribuir amb la seva innovació tecnològica a millorar l’adherència terapèutica, el diagnòstic, el control del tractament o la prevenció, a empreses relacionades amb dispositius electrònics, biomaterials, òrgans artificials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació i a start-ups relacionades amb vacunació i obtenció d’antibiòtics, desenvolupament de nous fàrmacs, administració de fàrmacs, tècniques de diagnòstic molecular, teràpies regeneratives, enginyeria genètica.

La nova incubadora es troba ubicada a l’edifici TCM6, un projecte que va tenir endavant el govern de CIU a Mataró, que en la seva primera fase es va inaugurar l’octubre de 2016. Amb la marxa de l’empresa Abanderado i una actuació ràpida i estratègica del govern va permetre poder integrar aquest espai dins la segona fase del projecte Salut, que inclou la instal·lació d’aquesta incubadora de salut, així com un espai per a empreses de salut i per als laboratoris i despatxos de l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

La regidora Dolors Guillén, que com a presidenta del TecnoCampus va liderar l’arribada d’aquest projecte a Mataró, ha destacat la importància que finalment el programa es porti a terme. “Mentre hem estat al govern hem treballat intensament per convertir Mataró en la capital de l’emprenedoria i el projecte Kenko va en aquesta línia”, explica Guillén, que recorda l’aposta que es va fer des del TecnoCampus per impulsar els sectors tèxtil, tecnològic i de la salut. Guillén confia ara que l’actual govern de la ciutat mantingui l’aposta per seguir fent de Mataró capital de l’emprenedoria.