CiU Mataró demana en un prec que els documents s’elevin al Ple per tal de mostrar la seva importància i transcendència a la ciutadania

El grup municipal de CiU Mataró ha presentat un prec demanant que el Pla de Cooperació i el Pla de Convivència s’elevin al Ple i puguin ser debatuts i votats en sessió plenària. D’aquesta manera es podria dotar els documents de força normativa material i formal , al mateix temps que es podria mostrar a la ciutadania la importància i transcendència d’aquests plans.

Tal i com recorda la regidora Isabel Martínez, el pla de Cooperació i el de Convivència són el resultat de l’Acord de Govern pel progrés de Mataró, que recollia la prioritat la convivència en totes les seves facetes i la gestió de l’espai públic. Des del govern, i amb aquest mateix objectiu, el grup de CIU vam estar treballant per fer possible el Pla Estratègic de Convivència i també el Pla de Cooperació.

Tal i com afirma Martínez, “Mataró ha d’aspirar a incrementar la prosperitat, promoure el civisme, la inclusió social, i també augmentar la resiliència i la sostenibilitat ambiental i la solidaritat i la cooperació”. Per això, afegeix, “una ciutat com Mataró, que vol arribar a ser referent de les del nostre entorn, ha de prestar l’atenció adequada a la localització, implementació, foment, i consecució de tots els objectius, perquè només així s’impulsarà la transformació que conduirà al món que volem”. En aquest sentit, assenyala que els plans de Cooperació i Convivència son eines que han de permetre assolir aquest objectiu.

Per tot això creiem que “per tot el treballat pels tècnics de la casa, així com per la implicació, aportació i esforç dels Consells, dels particulars i dels grups municipals que han intervingut i encara intervenen en la seva redacció, i també com no, per la seva importància estratègica, mereix un debat i aprovació al ple”.