El grup municipal insta a fer una Junta de Portaveus extraordinària per comprovar que les resolucions no han quedat oblidades en un calaix del govern

En els darrers dos anys el nostre grup municipal ha presentat gairebé vint propostes de resolució, dotze de les quals han sigut aprovades pel Ple de l’Ajuntament. Algunes d’aquestes propostes s’han aprovat amb el recolzament del grup socialista. Tot i això, el grau de compliment del que s’ha aprovat en el Ple és un misteri. Recordem que el Ple de l’ajuntament és el màxim òrgan de la institució i representa la voluntat popular i la sobirania dels habitants de Mataró. Això que el nostre grup denuncia – aquesta poca transparència en la informació per verificar el compliments dels acords – també afecta la resta de grups municipals.

És per això, que el nostre grup ha demanat formalment la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària abans del Ple municipal ordinari corresponent al mes de maig i de l’inici de campanya per a les eleccions municipals. Volem que l’alcalde David Bote, o algun membre del seu govern, doni compta del que s’ha fet i, en el seu cas, del que han deixat de fer i per què. D’aquesta manera, podrem saber l’estat d’execució de totes les propostes de resolució aprovades al Ple. I per evitar el que ha passat en altres ocasions, també hem reclamat que abans de la reunió es lliuri juntament amb la convocatòria, un document que reculli l’estat d’execució i compliment dels acords, d’aquesta manera el debat serà molt més fluid i productiu.

No entenem com un govern que fa bandera de la transparència i bon govern pot tenir aquesta poca consideració cap el treball i l’esforç dels grups municipals. El govern –amb aquesta manera de procedir—no mostra cap respecte per les propostes que presenten els grups municipals i pels acords que s’aproven al Ple. Lamentablement, en el seu dia (4 d’octubre del 2018) l’alcalde Bote va dir en el Ple que “el vot de les propostes de resolució té un caràcter simbòlic”. Tothom va coincidir que l’afirmació del primer edil de l’ajuntament de Mataró dient que el vot positiu del govern “és simbòlic” com a mínim era sorprenent i d’una poca qualitat democràtica.