El grup municipal de CIU vol saber si l’alcalde va donar l’ordre als agents locals per escorcollar els vehicles que accedien a la Platja i amb quina base jurídica es van fer

Una vegada més hem de lamentar que Mataró, amb el seu alcalde al capdavant, s’hagi convertit aquest cap de setmana en l’abanderada de les prohibicions i les limitacions a la llibertat d’expressió. Diumenge, agents de la Policia Local es van dedicar a aturar i escorcollar tots els vehicles que accedien a la Platja de Mataró, on hi havia convocada una plantada de creus grogues en defensa de la llibertat, i també altres activitats com, per exemple, una triatló.

Molts dels periodistes que anaven a cobrir la plantada de creus però també participants de la prova esportiva i altres ciutadans van veure com se’ls escorcollava el cotxe sense cap raó aparent. I és per això que des del grup de CIU Mataró hem presentat una pregunta al govern per saber exactament les raons d’aquesta ordre.

En concret, volem saber qui va donar l’ordre a la Policia Local de revisar i escorcollar els cotxes, si va venir dels comandaments policials o si, per la contra, va ser una ordre de l’alcalde o algun dels seus regidors. Al mateix temps volem saber què es buscava o què es pretenia trobar en aquests escorcolls, la justificació dels quals no acabem d’entendre. I en aquest sentit, ens preguntem quina és la base jurídica que permet escorcollar indiscriminadament els cotxes que accedien a la platja de Mataró.

Tal i com apunta el cap del grup municipal, Quim Fernàndez, “trobem aquesta actuació policial molt greu i preocupant perquè creiem que està del tot injustificada”. El cap del grup lamenta que no es puguin fer actuacions de vigilància i escorcoll de vehicles i persones que accedeixen a les zones d’oci amb la finalitat d’evitar o reduir el “botellón” i, en canvi, si que hagi estat possible fer-ho en aquesta ocasió.

“No volem pensar que l’alcalde Bote ha intentat impedir a la ciutadania el seu dret a l’exercici de la llibertat d’expressió, per això demanem explicacions sobre els escorcolls que s’han fet”, afegeix.