El grup municipal de CiU Mataró ha demanat al govern municipal que esborri de forma immediata les pintades que des de fa dues setmanes han aparegut a la façana de l’edifici de la Presó de Mataró. Les pintades, que inclouen missatges que atempten contra la persona del President de Catalunya, MHble. Sr Carles Puigdemont, es poden veure tant a la façana de la Riera com a la part que dóna al Pati del Cafè Nou. És dóna la circumstància que l’edifici de la Presó, projectat per l’arquitecte Elies Rogent i amb més de 150 anys d’història, està considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional.

“És lamentable que hagin passat dues setmanes i no s’hagi donat l’ordre als serveis municipals corresponents perquè netegin la façana d’un edifici tan emblemàtic”, ha dit el cap del grup, Quim Fernàndez, que lamenta que en aquest cas l’Ajuntament no hagi actuat amb la celeritat amb que acostuma a fer-ho quan es tracta de netejar pintades que atemptes contra persones, independentment de la titularitat de l’edifici.

Fernàndez també denuncia que el govern permeti que un dels edificis més emblemàtics del centre de la ciutat es trobi en aquestes condicions, tenint en compte que, a banda d’actuar com a element d’atracció turística, en un futur La Presó també s’ha de convertir, tal com preveu el Pla de Manat i el pla d’usos aprovat pel govern el febrer del 2017,  en l’Espai de les Arts, un centre cultural que aglutinarà en un mateix espai cèntric la Casa dels artistes, el MAC i el Taller de Gravat.

Per això, també hem demanat que es donin les instruccions necessàries per tal que tant en el cas de l’edifici de la Presó com en d’altres elements del nostre patrimoni arquitectònic i cultural es tingui cura del seu entorn i es mantingui net d’herbes i altres elements que puguin malmetre la seva imatge.