El grup municipal CiU presenta una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament de Mataró s’adhereixi al “Comunicat en Ocasió del Judici en la Causa Especial 20907/2017”

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), de la qual l’Ajuntament de Mataró en forma part, incentiva als representants del món local a adherir-se al comunicat signat pels expresidents de la Generalitat de Catalunya i del Parlament en què demanen mesures alternatives a la privació de llibertat pels polítics catalans acusats per l’1-O perquè puguin afrontar el judici amb totes les garanties legals.

Per això, des del grup municipal de CiU posem a consideració de la Junta de Portaveus l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró al “Comunicat en Ocasió del Judici en la Causa Especial 20907/2017” i a la petició realitzada pels expresidents de la Generalitat i del Parlament sobre l’imminent inici de la vista oral davant la Sala Penal del Tribunal Suprem.

El Comunicat posa en relleu les deficiències del sistema penal espanyol, el qual vulnera el dret a la llibertat individual i a la presumpció d’innocència. La presó preventiva té unes causes taxades en l’ordenament jurídic que no sempre s’interpreten justament, cosa que acaba en una pena anticipada. En la causa especial 20907/2017 nou persones es troben en presó provisional des de fa mesos – quatre d’elles des de fa més d’un any – durant el mes de juliol del 2018 van ser transferides a centres penitenciaris catalans, però aviat hauran de ser traslladades a centres de Madrid abans d’acudir a la sala de visites del Tribunal Suprem.

Amb tot això, el comunicat pretén apel·lar les autoritats competents perquè considerin la disposició de mesures alternatives a aquesta privació de la llibertat en centres penitenciaris de les persones que actualment es troben en presó provisional per l’imminent judici.