CiU, ERC-MES i la CUP sol·licitem a l’alcalde que el 12 d’octubre obri l’Ajuntament i que els treballadors municipals puguin intercanviar les hores festives per un altre dia

Els Grups Municipals de CiU, ERC-MES i la CUP reivindiquem un marc català de relacions laborals en el qual el calendari oficial de festes laborals el fixi la Generalitat i els municipis, de mutu acord amb els agents polítics i econòmics, i sense cap ingerència de l’Estat espanyol.

Per això, manifestem el nostre rebuig a la imposició de la Festa Nacional d’Espanya, més coneguda com la Hispanitat, i sol·licitem que el proper 12 d’octubre l’Ajuntament de Mataró romangui obert per atendre a la ciutadania. A més, demanem que no es faci cap acte i celebració relacionada amb una festivitat que rememora el genocidi dels pobles originaris d’Amèrica.

En aquest sentit, demanem que tots els treballadors i treballadores municipals que així ho manifestin, puguin intercanviar les hores festives del 12 d’octubre per disposar-ne lliurement fins a final d’any.
I, finalment, també volem que es garanteixi la tasca ordinària dels regidors i les regidores i, per tant, que no es tanqui l’edifici de la Riera, 48 durant el dia 12 d’octubre per tal que puguin accedir als despatxos dels respectius grups municipals.