Ahir, 12 de juny, va tenir lloc el Ple de comiat de l’actual Consistori amb moltes paraules d’agraïment i replet de moments emotius 

En la sessió del Ple del 12 de juny, els regidos van prendre la paraula per acomiadar-se. Dels 27 regidors que formen part del Consistori, 15 no hi estaran presents en el pròxim mandat i 12 continuaran formant-hi part. Entre els regidors i regidores que es van acomiadar trobem el cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, que després de 4 anys de mandat i 23 anys a l’Ajuntament finalitza la seva etapa política. 

El seu discurs va començar amb una felicitació dirigida als vencedors de les eleccions municipals del 26 de maig: “A tots els que a partir de dissabte, 15 de juny, ocuparan aquestes cadires els desitjo valentia per fer política, que trobin l’amistat i la predisposició a l’acord, gaudeixin del gran honor de treballar pel bé comú de la ciutat, el país i pel benestar de la seva gent. Que cerquin l’excel·lència per assolir el prestigi de la política i el prestigi de la ciutat. Que no abandonin la família i els sàpiguen compensar pel sacrifici que els espera. I finalment, els desitjo molta sort i molts encerts en aquests quatre anys”. 

El portaveu de CiU va agraïr als diferents caps de grup i companys amb els quals va poder treballar, als professionals de l’Ajuntament i a l’equip de convergència, la Núria Calpe, l’Isabel Martínez, en Josep Maria Font i la Dolors Guillen; “treballadors, il·lusionats, han estat aquí a les verdes i a les madures, moltes gràcies companys!”. Fernàndez també va dedicar unes paraules d’agraïment a Jose Manuel López, que ja no formarà part del Consistori: “Des de la discrepància ideològica lamento que la ciutat perdi un regidor com el Sr. López. Ell és un clar exemple de posar la ciutat i les relacions personals per devant de partits i ideologies. Moltes gràcies pel teu exemple”.

A part dels agraïments, el cap de grup va fer quatre apunts de balanç de la ciutat i va afirmar que Mataró avui és una ciutat més humana: “Mataró és millor avui que fa 23 anys. L’urbanisme ha canviat absolutament el seu aspecte i ho podem veure a Via Europa o el Parc Central. Les millores als barris i els nous equipaments són evidents, així com els nous serveis com l’Hospital o el Tecnocampus. Ens trobem amb una ciutat més humana, oberta, integradora i acollidora. Mataró mira el futur sense oblidar el passat i estic content d’haver col·laborat a donar musculatura a la ciutat a partir de la cultura”. 

També es van despedir del Consistori els regidors de CiU, Núria Calpe, Isabel Martínez, Dolors Guillen i Josep Maria Font que finalitzen l’etapa política amb CiU. Tots van agraïr als companys i companyes de l’Ajuntament, a tots els treballadors i, en especial, a l’equip convergent, un grup que sempre ha treballat amb un objectiu en comú. Així ho ha fet saber la regidora Dolors Guillen: “Ha estat un orgull poder treballar per a la ciutat i ser part de molts projectes que hem construit durant aquests quatre anys. Agrair especialment al meu grup municipal, la darrera collita de convergència. Un equip que ha treballat molt dur i amb moltes dificultats, però sempre de manera cohesionada i fent pinya per un objectiu comú”.