Els sis regidors del govern són incapaços de coordinar-se per actuar i respondre a les necessitats de la ciutat, i d’aquesta desorganització en surten malparats tots els mataronins

Des del grup municipal de CiU Mataró estem preocupats per la deriva a la que el govern socialista està portant la nostra ciutat. Les darreres accions del govern municipal són descoordinades i descontrolades, i demostren que la minoria que s’aplega al voltant de l’alcalde Bote és incapaç d’atendre tots els requeriments i totes les necessitats de la ciutat. Ens sap greu dir-ho: “Mataró va a la deriva perquè sis regidors no poden governar una ciutat de 125.000 habitants. Arriben tard i malament a tot arreu”, afirma el cap del grup municipal Quim Fernàndez.

El cap del grup municipal posa tres exemples (i n’hi ha molts més) que permeten entendre aquest navegar sense rumb:

1. En la darrera trobada amb els mitjans de comunicació, l’alcalde Bote va posar com un dels reptes més importants del seu mandat la reactivació del Port de Mataró, tal com se’n va fer ressò a nivell nacional Catalunya Ràdio. L’alcalde tornava a treure del calaix d’on el tenen guardat l’etern projecte de fer permeable la via del tren i la N-II a través de la Ronda Barceló i connectar-la amb el passeig Marítim.
Aquest és un projecte que fa més de 10 anys que està encallat, ja que requereix del permís d’Adif (govern espanyol) i de carreteres (Generalitat), i està pendent d’una darrera decisió judicial. L’alcalde també va parlar de reactivar el Port amb un enfocament més comercial i unit la ciutat, tot insinuant que caldria trobar un actor privat que gestionés la zona. Així vol fer veure que el govern municipal actua en aquest camp quan en realitat està ressuscitant un estudi estratègic que es va elaborar en l’època de la regidora de CIU Mataró Dolors Guillén (Promoció Econòmica). El més trist de tot és que Bote va fer aquest anunci just després que Premià de Mar es posés al mapa amb la nova zona comercial del seu Port.
En canvi, l’alcalde va passar de puntetes en el tema punyent que està a primera fila de la promoció comercial i turística: què passa amb el Pla d’Impuls del Centre Històric? Què passa amb el comerç del centre de la ciutat? Què passa amb l’ampliació de Mataró Parc?

2. Un segon exemple el trobem en el darrer Consell d’Esports, que es va haver de suspendre per manca de quòrum ja que el govern el va convocar amb menys dies del que marca el reglament i amb un cap de setmana entremig. La regidora ha reconegut que l’agenda i l’ordre del dia “no es van poder tancar amb més antelació”, fet que demostra la desorganització, desídia, la mala fe i la irresponsabilitat del govern. I no només això, ja que la regidora d’Esports a més de no donar cap explicació passa la pilota als membres del consell, menyspreant la seva tasca desinteressada.

3. L’exemple més recent el tenim en el cas del Camp del Ronda, que també és il·lustratiu del descontrol del govern municipal. Només cal veure quants mesos han tardat en respondre la pregunta del nostre grup sobre la situació de deixadesa i abandonament de l’edifici. Just abans de Nadal, el 10 de desembre, ens vam interessar per aquest tema i vam preguntar al govern què pensaven fer amb aquest edifici i el terreny on s’ubica, situat en un espai emblemàtic, a l’entrada de la ciutat. Mig any més tard hem hagut de preguntar perquè no ens havien respost la pregunta. Però és que a més, en aquest temps la situació s’ha agreujat notablement, ja que s’han pogut observar persones que ocupen l’edifici. Un edifici que, per cert, l’Ajuntament va comprar per 60.000 euros. Aquesta vegada ens han respost per reconèixer la descoordinació dels diferents serveis municipals i admetre que ara l’edifici està ocupat i que ha calgut obrir un expedient per poder resoldre la situació de la família que s’hi ha allotjat, abans de procedir a enderrocar l’edifici. De nou, tard i malament.