El passat mes de gener vam demanar que es traslladés la proposta a la Comissió del nomenclàtor i no n’hem tingut cap més notícia

El grup de CIU Mataró va demana el passat 25 de gener que es traslladés a la Comissió del Nomenclàtor la nostra proposta de posar el nom de l’1 d’octubre a una plaça o carrer de la nostra ciutat.

L’1 d’octubre de 2017 va tenir lloc la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya on hi van participar més 2’2 milions de persones i que va ser exemple de participació i democràcia, malgrat els fets lamentables per part dels cossos de seguretat, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que van actuar amb una violència desmesurada contra ciutadans, de totes les edats, concentrats als col·legis electorals i que únicament volien expressar el seu vot.

Creiem que cal recordar aquesta data per la seva importància històrica i també per deixar constància dels fets que van tenir lloc durant la jornada. Aquesta és una iniciativa que ja s’ha dut a terme a d’altres municipis del país, com Girona, Sant Cugat, Aiguaviva o Anglesola, i fa pocs dies a Calella i Alella, i que creiem que serviria per perpetuar en positiu la memòria d’aquesta diada. Per això, el gener passat ens vam dirigir a la presidenta de la Comissió Municipal del Nomenclàtor, demanant-li que traslladés la nostra proposta als membres d’aquesta comissió en la primera sessió que es celebrés.

Però deu mesos més tard, no només no tenim constància que se’ls hagi traslladat la proposta, sinó que tampoc tenim cap constància que la Comissió del Nomenclàtor s’hagi convocat en el darrer any de govern en solitari del grup municipal Socialista. Com ja va sent habitual, l’alcalde Bote torna a ignorar una de les nostres propostes, cosa que tampoc ens sorprèn tenint en compte el seu posicionament respecte el referèndum.

I una vegada més hem de lamentar el desinterès del govern municipal socialista que no convoca les comissions municipals ni atén a les qüestions que la ciutadania està reclamant.

Per això, li hem preguntat a l’alcalde Bote si s’ha traslladat la proposta de posar el nom de l’1 d’octubre a alguna plaça o carrer de la nostra Ciutat als membres de la Comissió del Nomenclàtor, si s’ha celebrat la darrera sessió d’aquesta comissió municipal i quan està previst que la Comissió Municipal del Nomenclàtor es torni a reunir.