Ho reconeix la regidora de Cultura responent a una pregunta del grup municipal de CiU

Mataró, una de les deu primeres ciutats de Catalunya, amb 125.000 habitants i amb un dinamisme cultural i econòmic potent, no serà present amb cap acte a l’agenda que promociona el Turisme Cultural a Catalunya. Ho ha reconegut per escrit la regidora encarregada de les àrees de Cultura i de Promoció Econòmica en una resposta al grup municipal de CiU. “De Mataró no surt res. I estem intentant que s’incorpori”, diu la regidora Moreno.

Les Direccions de Cultura i Promoció Econòmica tenien l’encàrrec del Ple Municipal, d’adherir la Ciutat de Mataró al projecte de promoció del turisme cultural de Catalunya.

El Ple va aprovar a proposta de CiU l’adhesió a aquesta campanya per promocionar culturalment la Ciutat però el PSC no sap com fer-ho, demostrant que li importa poc la promoció de la Ciutat i que la Cultura no és cap prioritat per a ells.

La regidora també admet que des dels equips de Cultura i Promoció Econòmica no s’ha fet res de nou per poder garantir la presència de la ciutat en una agenda que té el gran mèrit de proporcionar visibilitat a la ciutat i possibilitar que els turisme i els visitants acabin venint. Això és sinònim de generació d’ingressos i de moviment de l’economia.

“El treball conjunt entre la direcció de cultura i la de promoció econòmica és constant”, és la lacònica resposta a la pregunta de què s’ha fet més per aconseguir visibilitat. Aquesta resposta traduïda vol dir que no s’ha fet res. I des de CIU entenem que no és un problema tècnic sinó un problema de direcció política.

El grup de CIU Mataró lamenta que Mataró estigui perdent una nova oportunitat de promocionar-se turísticament gràcies a la seva rica i àmplia oferta cultural, amb propostes com el Festival d’Orgue, el Tast de Jazz o les mateixes Santes, o els molts actes programats per a tots els gustos i edats. I és que malgrat haver-nos adherit a la campanya de promoció del Turisme Cultural a Catalunya, el govern municipal socialista no ha aconseguit que s’inclogui cap acte de Mataró dins l’agenda que han impulsat des de la Diputació i l’Agència Catalana de Turisme.

El projecte per a la promoció del Turisme Cultural a Catalunya va ser impulsat per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atraure turistes interessats per la cultura i posicionar les ciutats catalanes en aquest segment. Des de CiU vam proposar que Mataró s’hi adherís per poder treure profit de les activitats culturals que se celebren a la nostra ciutat. Creiem que calia aprofitar aquesta iniciativa per potenciar Mataró com a destí de referència en aquest àmbit, costa que ja vam començar a treballar quan estàvem al govern.

Però malgrat haver-se aprovat al Ple de desembre passat, fins ara no hem tingut coneixement de que s’hagi dut a terme cap acció. En resposta a la nostra pregunta sobre el tema, la regidora de promoció econòmica ens explica que s’ha enviat informació de tota la programació vinculada al turisme cultural per incorporar-la a l’agenda global del projecte. Però tot i això, de Mataró “no surt res i estem intentant que s’incorporin”, ens explica la mateixa regidora en la seva lamentable resposta.

Recordem que amb la sortida del govern de CiU, el partit socialista va fitxar un nou assessor que, segons paraules de la mateixa regidora, l’ajuda en temes de Cultura i Promoció de Ciutat, alhora que és l’encarregat de la coordinació entre les dues direccions.