El regidor Quim Fernàndez lamenta el poc respecte que demostra el govern per la cultura i denuncia que els documents estratègics redactats no són altre cosa que paper mullat

El grup municipal CiU ja ha manifestat en repetides ocasions que Mataró necessita un document que marqui les prioritats de la cultura de la ciutat. Aquesta voluntat, compartida especialment amb el PSC en el mandat passat, es va materialitzar en la presentació del “Llibre Blanc de la Cultura”, el 26 d’abril del 2017. Aquest va ser aprovat pel Ple Municipal del 2 de febrer del mateix any, amb només l’abstenció del grup municipal de Ciutadans. Per tant, estem parlant d’un document que va ser resultat del consens dels grups municipals i agents culturals de la ciutat.

No obstant, quan el 29 de novembre vam preguntar a l’actual regidora de Cultura, Núria Moreno, si per elaborar les prioritats del 2018 havia tingut en compte el Llibre Blanc, va respondre amb un llistat de temes inconnexes i sense criteri. Tal i com diu el regidor Quim Fernàndez, “la sensació va ser que s’havien oblidat de l’existència d’un document consensuat, pactat, treballat i avalat per tot el consistori i que es va concebre com el full de ruta a seguir”.

El regidor posa de manifest la “improvisació i el menysteniment” de l’actual govern municipal i la seva regidora de cultura cap a aquest treball plural. A més, denuncia la no existència de la taula de treball, una de les eines claus de gestió del Llibre Blanc que pretén fer un seguiment de les accions que es realitzin en l’àmbit cultural.  En aquesta línia, la regidora de cultura afirma que es crearan durant el 2019, any d’eleccions municipals. Segons Fernàndez això demostra que “ni coneix, ni li preocupa el que aprova el món de la cultura i la política, ja que no s’ha llegit el document durant aquest dos anys”.

Fernàndez assegura que el 2019 no s’hauria de crear aquest grup de seguiment, s’hauria d’haver fet una revisió del llibre que aquest grup feia mesos que hauria d’haver treballat: “Amb tot això, el conjunt del govern municipal del PSC i l’alcalde Bote demostren no només que no els importa gens la cultura, sinó que la llarga llista de documents estratègics que redacten no són altre cosa que paper mullat”. Fernàndez també exigeix que la regidora de cultura “respecti els agents culturals i socials que treballen per tenir una ciutat millor” i que el Llibre Blanc no quedi abandonat en un calaix.

Enllaços relacionats: