El Ple de l’Ajuntament va donar suport a la proposta presentada pel grup de CiU Mataró per potenciar el turisme cultural a Mataró. La moció, que proposa adherir Mataró a la campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atraure turistes interessats per la cultura i posicionar així les ciutats catalanes, es va aprovar només amb l’abstenció de PxC i els vots favorables de la resta de grups. Amb la proposta es demanava que la Direcció de Cultura i la de Promoció Econòmica dediquin els seus esforços per treballar conjuntament per poder atraure turistes interessats per la cultura a la nostra ciutat.  A més, també es demana que el projecte es doti econòmicament en el pressupost del 2018 per poder dissenyar un programa d’activitats culturals atractiu, que busqui complicitats amb altres institucions, entitats i comerciants.

Des de CiU creiem que l’import no és el més important, ja que podria anar creixent més endavant, però sí el fet que es destini una partida al projecte “ja que seria una mostra de l’interès en el compliment de la proposta”, segons va afirmar el cap del grup, Quim Fernàndez, que va ser l’encarregat de presentar el text. En aquest sentit, lamentem que la regidora de Cultura, malgrat donar suport a la proposta i reconèixer la tasca ja realitzada fins ara per les direccions de Cultura i Promoció Econòmica, no es comprometés fermament a destinar una partida pressupostària al projecte.

Tal i com va recordar Fernàndez, la proposta és un mandat del Ple i “trobar els diners és tan fàcil com dedicar-hi els recursos que el 2017 s’han dedicat a l’Any Puig i Cadafalch”. I és que segons va afirmar, “allò que no figura al pressupost, en política no existeix”.

En la seva intervenció, Fernàndez va agrair les aportacions que van fer la resta de grups, especialment els de la CUP i ERC-MES pel que fa a la importància de posar en valor el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat per tal d’atreure visitants.