El ple de l’Ajuntament ha vist amb bons ulls la proposta del grup de CiU Mataró per encarregar als serveis municipals corresponents un estudi sobre el Parc Central Vell de Mataró encaminat a conservar l’esperit pel qual va ser dissenyat i construït.

Tots els grups excepte Volem, que es va abstenir, van votar a favor de la proposta, després que es retirés el primer punt referit a aturar l’enderroc de l’escenari que hi ha al centre del parc. Tal i com va explicar el cap del grup, Quim Fernàndez, la proposta estava encaminada a obrir un procés de debat: “El que proposem aturar-nos i reflexionar sobre com ha de ser el Parc en el futur”, va dir. El cap del grup també va explicar que accediem a retirar la referència a l’enderroc de l’auditori perquè “ens fixem en el tot, no en el detall, i no volem cap perjudici per l’ajuntament”. “Si el procés de contractació està massa avançat, retirem aquest punt”, va explicar. No obstant, va lamentar no haver tingut coneixement de l’informe esgrimit pel govern municipal per justificar la necessitat de l’enderroc quan era regidor de Cultura, ja que aquest informe data de l’agost del 2015.

Des de CiU Mataró pensem que cal fer aquest estudi sobre el Parc Vell, l’únic d’aquestes dimensions al centre de la ciutat. Creiem que ara pot ser el moment de plantejar-se altres millores com l’ampliació de la zona de joc infantil amb elements per fomentar la psicomotricitat dels infants i també l’exercici programat de persones grans, la remodelació de la pista, proporcionar gratuïtament Wi-Fi, instal·lar un bar o quiosc, etc.

El Parc Central Vell de Mataró, en ocasions anomenat “romàntic”, va ser inaugurat el 1893 en el marc d’un projecte recreatiu de gran envergadura que incloïa un parc i un velòdrom, en una zona que llavors estava situada als afores de la ciutat.

Llegeix el text de la Proposta de Resolució: 180222 CiU PdR Parc Central Vell de Mataró