Nosaltres vam impulsar el reforç del comerç urbà que Bote ha frenat perquè no hi creu  

El cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, va posar en relleu a l’entrevista de valoració de mandat de Mataró Audiovisual el trencament del pacte de govern entre PSC i CIU. Tot i que Fernàndez va valorar la feina feta durant els primers dos anys, va assegurar que la manca de posicionament del partit socialista en relació als fets succeïts l’1 d’octubre va impedir que poguessin seguir compartint govern: ”El trencament es va produir en primer lloc per les declaracions de l’alcalde abans que es convoqués cap referèndum avançant així el seu posicionament, i després per la manca de posicionament envers les càrregues policials de l’1 d’octubre. Crec que érem importants al govern per mantenir l’equilibri i completar els projectes que havíem iniciat, però no vam poder seguir al govern amb un grup que no es va manifestar per la nostra gent”. 

No és el primer cop que aquest grup polític reclama la falta de lideratge per part de l’alcalde David Bote per poder avançar els projectes i propostes que estan en marxa. En aquesta línia, el cap del grup va afirmar que s’ha de fer un seguiment i ”exigir en el que queda de temps d’aquest mandat perquè el govern compleixi amb les propostes i ho faci de forma àgil”. El cap de grup també va destacar que, per fer política municipal, es necessita un compromís amb la ciutat: “Quan estimes la ciutat, la política et demana ser-hi sempre, has de trepitjar els carrers, assistir a actes i conèixer les associacions”.

D’altra banda, Fernàndez va destacar les accions de CiU en aquests anys, com per exemple la labor de proximitat a les entitats que es va fer des de l’àmbit d’esports o el treball conjunt de cultura i esports amb la promoció de la ciutat. Així ho va explicar el cap del grup municipal: ”Hem aconseguit tirar endavant projectes com l’esport de platja o la transformació de les Santes però, sobre tot, hem recuperat equipaments com el Café Nou, el Pati i la Presó, que ara mateix són espais que s’estan rehabilitant”.

Un altre dels punts centrals de l’entrevista va ser l’abstenció de CiU en l’aprovació definitiva dels pressupostos. Fernàndez va afirmar, entre altres qüestions, que ”l’Ajuntament no anava a destinar diners per a l’Impuls del Centre aquest 2019” i que l’abstenció va servir per a disposar una partida econòmica per a revitalitzar el centre.

En aquesta línia, Fernàndez va mostrar la preocupació pel comerç tradicional que va portar a tirar endavant el Pla d’Impuls del Centre: ”Des de que no estem al govern que el Pla es troba encallat i està tardant molt a desenvolupar-se. Des del concurs d’idees, que també ha trigat molt, fins l’últim pressupost aprovat, tot i no estar plenament satisfet de la velocitat que portàvem abans, des de que no hi som encara veig més lentitud”