Demanem que es prenguin mesures per millorar l’espai des d’on treballa la premsa i que disposi d’eines que garanteixin una adequada retransmissió i seguiment del Ple Municipal

Una societat amb bona salut democràtica passa també per garantir la qualitat dels seus mitjans de comunicació. En l’àmbit local, la seva tasca és molt important per la labor de servei públic que fan aquests mitjans, encarregats d’informar a la ciutadania d’allò que passa en el seu entorn més proper. I això passa per oferir una bona cobertura del Ple Municipal, on se succeeixen les decisions del govern de la ciutat i de les propostes que fan els grups de la oposició.

Però a Mataró, els periodistes que cobreixen les sessions plenàries es troben amb moltes dificultats per poder fer correctament la seva feina. Les condicions a la sala de plens són totalment deficitàries i fan que els professionals cada vegada estiguin més desencisats amb comunicar què fan els polítics de la seva ciutat.

Aquest no és un tema menor, doncs aquesta tasca dels periodistes és molt important. Tal i com afirma la regidora Dolors Guillén, “en un moment de desencant davant la política, que es pugui traslladar tot allò que es genera a la ciutat i fer-ho arribar a la ciutadania de forma propera i fàcil és una tasca amb un gran valor i molt necessària.

Des del grup de CIU Mataró creiem que cal prendre mesures per posar-hi solució. Un govern com el de Mataró que presumeix tant de transparència, hauria de fer gala de fets i garantir que s’ofereix informació de qualitat.

Actualment, la sala de plens no disposa d’un RAC de premsa ni d’un espai per poder connectar els portàtils o carregar els telèfons, ni d’una tarima per a que les càmeres de vídeo puguin gravar sense entorpir la visió dels ciutadans i ciutadanes que assisteixen presencialment a seguir el Ple.  La sala tampoc disposa de cadires amb braç en condicions  per a que els periodistes puguin prendre notes.

És per tot això que hem presentat una proposta de resolució demanant que s’estudiïn les necessitats tecnològiques, d’espai i de mobiliari que necessiten els mitjans de comunicació per desenvolupar la seva feina correctament durant la celebració del Ple Municipal. Cal que aquest estudi es faci abans de les properes eleccions municipals, deixar fet el projecte i que s’inclogui en el següent pressupost a aprovar. A l’estudi hi haurien de participar  representants dels mitjans locals.

Mentre es fa l’estudi i es realitza el projecte de reacondicionament del Saló de Plens, la Sala de Regidors estarà a disposició dels periodistes per a que puguin seguir el Ple Municipal en condicions dignes.