El grup municipal de CiU ha votat en contra d’una modificació de la relació de llocs de treballs de l’Ajuntament, elaborada pel govern municipal, que considerem mancada de tot criteri professional

La Relació de Llocs de Treball (RLT) que vol aprovar el govern de David Bote tracta injustament directius amb un alt volum de personal al seu càrrec i un voluminós pressupost per gestionar i beneficia càrrecs de confiança política sense un criteri lògic. 

No volem ser còmplices d’una votació que hipotecarà els futurs governs de la ciutat i que dona la sensació que s’ha fet per col·locar uns peons polítics de control de la maquinària municipal, i no per fer que l’engranatge de l’administració funcioni millor. Des de CiU sempre hem dit que aquesta manera de gestionar impulsos no és bona. Hem repetit que creiem en la professionalitat dels funcionaris municipals i el seu bon treball, i és per això que no estem disposats a ser copartícips de decisions arbitràries.

La modificació de la Relació de Llocs de Treball arriba a menys de mig any d’acabar el mandat per consolidar llocs i persones abans de les eleccions municipals del maig vinent. Com hem dit, en alguns casos la retribució és més alta per aquells que dirigeixen menys personal i gestionen menys pressupost que pels que tenen una càrrega superior. De fet, el lloc d’adjunt a cap d’àrea, amb una major responsabilitat, resulta pràcticament equiparat a un director de servei.

El nostre grup municipal va reclamar aquesta modificació en l’aprovació del pressupost pel 2018, quan el govern va fer per decret un canvi organitzatiu nomenant persones de forma provisional. 

Des de CiU, no volem ser corresponsables d’afavorir uns en perjudici d’altres i tampoc volem ser-ne de deixar una hipoteca organitzativa a un futur govern municipal. Aquesta hipoteca l’han diluït en un llarg expedient amb altres elements per conformar els sindicats, però no té en compte revisions pendents des de fa molt de temps. Només s’ha fet amb la Policia Local, amb una càrrega econòmica que ha de suportar el pressupost municipal i que amb aquesta modificació tornarà a créixer per la creació de nous llocs directius, però no reconeix els drets de la majoria de personal tècnic municipal.