El grup municipal de CiU va presentar una Declaració Institucional de rebuig a l’afusellament i crema simbòlica del president Puigdemont fet al poble de Coripe 

La Declaració Institucional presentada per CiU va ser aprovada a la Junta de Portaveus del passat 3 de maig. La majoria de grups municipals del consistori es van unir per defensar la dignitat de la política que, en cap cas, engloba actes com els succeïts a la localitat sevillana de Coripe el passat 21 d’abril del 2019. El text que vam presentar va comptar amb el suport d’ERC-MES, CUP i ICV-EUiA amb l’abstenció del PSC i els vots en contra de Ciutadans i PxC. 

Així doncs, l’Ajuntament de Mataró condemna la crema del ninot, que tenia un llaç groc i una estelada a l’esquena, i simulava la figura de Carles Puigdemont. La celebració local de Coripe consisteix en simular la crema d’un personatge públic o històric i enguany es va escollir a Puigdemont per penjar-lo, afusellar-lo i cremar-lo. Per tant, aquest acte representa una ofensa a totes aquelles persones que comparteixen les idees representades pels símbols atacats i és una falta de respecte a la figura del President de la Generalitat de Catalunya i a la totalitat dels catalans i catalanes.