Quim Fernàndez reclama a l’alcalde Bote que es posi les piles i que incorpori millores en temes socials, de promoció de ciutat, de comerç, de cultura i d’esports

El Grup Municipal de CiU va decidir dilluns no votar contra el pressupost municipal presentat pel govern de l’alcalde Bote i abstenir-se. El portaveu del grup, Quim Fernàndez, va explicar que s’havia d’entendre el nostre vot com una mostra de bona voluntat per esperonar el govern municipal a ser més ambiciós i incorporar millores en els camps socials, de promoció de ciutat, de comerç, de cultura i d’esports entre altres.  Fernàndez va reconèixer algun tímid avenç en les negociacions entre CiU i el govern, fet que permet no votar-hi en contra. Ara bé, ni el contingut, ni l’actitud prepotent de l’actual alcalde, ni el gest del govern socialista abonant el transfuguisme, no ens permetia anar més enllà en la votació.

Fernàndez es va mostrar satisfet perquè s’ha incorporat al document del pressupost els projectes del Pressupostos Participatius. Però també va dir que “si fa un any s’hagués fet la corresponent modificació pressupostària, potser ara les propostes ja serien tangibles i això jugaria a favor d’aquesta nova forma de participació directa de la ciutadania”. El portaveu del grup també es va felicitar pel fet que s’han recuperat inversions pactades, programades i presentades en el marc del Pla d’Inversions pel Mandat que s’havien retirat de la llista en la proposta inicial pel 2019, i perquè s’han modificat algunes partides del pressupost ordinari i les inversions en qüestions com l’Habitatge i el Pla d’Impuls del Centre, entre altres.

Ara bé, Fernàndez va denunciar l’actitud poc madura del govern de no voler assumir la responsabilitat del seu fracàs en la pèrdua de la votació de la primera proposta de pressupost i “dedicar-se a pregonar que la culpa era dels altres, sobretot, nostra”. El portaveu del nostre grup va remarcar que “això és lleig, humanament i políticament” perquè denota un tarannà poc exemplar.  Tampoc és gaire exemplar el cinisme polític que ha exhibit  l’alcalde i el PSC en les últimes setmanes i “que no havia vist mai aquí – va dir Fernàndez –  ni en l’època dels alcaldes Majó, Mas o Baron”. Primer, subscrivint un acord polític que abona el transfuguisme que tots junts van lluitar per erradicar; segon, anunciant a la premsa quin seria el vot de grups municipals que no són el socialista, quan encara no s’havia celebrat la Comissió Informativa i quedaven alguns serrells per tancar l’acord; i tercer, fent gala d’un menyspreu inadmissible en anunciar el seu posicionament respecte l’ampliació de Mataró Parc en el seu primer acte electoral, quan aquest tema s’està discutint en una comissió per mandat del Ple.

Podeu llegir el text sencer de la intervenció aquí