El govern va votar a favor de la nostra proposta al Ple però ja han passat sis mesos i no han fet res per convertir-lo en realitat

Les explicacions de la regidora d’Esports sobre els passos realitzats fins ara per fer efectiu el projecte de construcció d’una piscina olímpica coberta a la ciutat demostren la desgana i el poc interès del govern municipal en fer realitat aquest projecte que podria fer de Mataró
la Capital dels Esports de Platja, i un pol d’atracció de turisme esportiu al voltant de l’aigua.

En resposta a una pregunta del grup municipal de CIU Mataró sobre aquest tema, la regidora Merchan ha contestat amb quatre ratlles escrites de pressa i corrents i que no aporten absolutament res. Una resposta lamentable i impròpia del govern de Mataró en un tema tan important com aquest.

Un projecte com aquest, tot i provenir del CN Mataró, ha de comptar amb el suport i impuls de l’Ajuntament. I ja que el govern va decidir donar-hi suport votant a favor de la proposta presentada pel nostre grup, creiem que mereix molta més dedicació per part seva. Sobretot tenint en compte que en el Ple de febrer en què es va aprovar la proposta, la regidora va afirmar que és “molt interessant per la ciutat perquè promociona l’esport, la ciutat i el turisme. És un projecte que generarà moltes sinergies si es du a terme”.

Però ara ja han passat sis mesos i no tenim constància que s’hagi fet res per tirar endavant l’estudi per a la construcció de la piscina olímpica. És més, a la seva resposta, la regidora ens diu que es farà la presentació de l’estudi de viabilitat durant el primer trimestre de 2019 (donant-se marge fins el 31 de març de 2019), pràcticament al final de legislatura, cosa que demostra poc interès en tirar endavant el projecte. Més aviat sembla una resposta que s’han vist obligats a donar per la nostra pregunta, però que demostra que no s’ha fet res, ni tenen intenció de fer res.

A més, el govern està menyspreant de forma clara a l´oposició saltant-se el punt de l’acord que deia que es convocaria una Junta de Portaveus extraordinària per tal de donar la màxima informació a tots els grups municipals, cosa que no s’ha fet. I ara, per sortir del pas, la regidora ens diu que convocarà una reunió al setembre entre tècnics municipals i responsables del CN Mataró. Reunió que, tenint en compte que ja s’ha acabat el termini per presentar el projecte d’estudi, va tard i probablement no s’ha plantejat fins veure’s en l’obligació de respondre la nostra pregunta.

Aquesta resposta no deixa de ser la continuació de les darreres decisions i omissions clares de la Regidoria d’Esports: la convocatòria fora de termini de reunions del Consell Municipal d’Esports, la inanició pel que fa a l’equipament del Camp Esportiu Municipal del Ronda que ha portat a la seva ocupació (tot i el requeriment en aquest sentit d’aquest Grup Municipal i que va ser desatès pel Govern) i la demora a l’hora de respondre, quan ho fa, els nostres precs i preguntes.

No és pas una situació nova. Hem observat que sovint el govern municipal aprova als Plens quasi bé totes les propostes de l’oposició per després no fer-ne ni cas, perquè prefereixen fer els seus càlculs interessants i moure’s per motius clarament electoralistes.

Des de CiU Mataró ens sentim enormement decebuts per la poca seriositat amb la que el govern es pren la promoció econòmica de la ciutat i, la possibilitat de col·locar Mataró en un espai central dels esport d’aigua, de la natació i del waterpolo.

“No entenem com el govern deixa perdre les oportunitats que se li presenten. No entenem com es possible que una decisió que pot representar per la ciutat una nova finestra d’oportunitats es dilati. No podem entendre com es tracte amb tant poc respecte una iniciativa i una proposta del primer partit de l’oposició i aprovada pràcticament per unanimitat pel Ple. No podem acceptar com es menysprea la iniciativa d’una de les entitats amb més nombre d’associats de la ciutat”, afirma el regidora Josep Maria Font.

L’única explicació que hi veiem és que ni els interessa promocionar la ciutat, ni els interessa promocionar el front marítim, ni els interessa promocionar l’esport, ni tenen en consideració una de les principals i més prestigioses entitats de la ciutat i els seus socis, com és el CN Mataró. Només utilitzen l’esport i la relació amb algunes de les entitats de forma electoralista.