El PSC és l’únic grup de l’Ajuntament que no va votar a favor de la proposta de sol·licitar als responsables de Bankia la cessió de l’edifici del Pla d’en Boet presentada al Ple per CiU

El Ple de l’Ajuntament va aprovar en el Ple de dijous, dia 7 de març, la proposta de resolució presentada pel nostre grup per tal que el govern faci les accions necessàries davant Bankia per resoldre els problemes de salubritat que actualment presenta l’edifici de l’antiga central de Caixa Laitana al Pla d’en Boet i el cedeixi a la ciutat per poder-li donar un ús ciutadà. La proposta es va aprovar amb 21 vots a favor i les 6 abstencions del PSC. Prèviament, l’alcalde David Bote, va intentar impedir que la proposta es debatés en el Ple, sense donar cap raó per fer-ho.

L’antiga seu de la Caixa Laietana, que podria ser una peça clau en la nostra ciutat, es troba en un estat de degradació lamentable. El grup municipal de CiU va defensar que l’edifici situat al Pla d’en Boet  hauria de tenir un ús educatiu, d’innovació i noves tecnologies complementari al centre universitari i de negocis.

L’actual propietari, Bankia, té l’edifici completament abandonat, hi creix una vegetació desenfrenada amb una proliferació incontrolada de colònies de gats. L’edifici, situat en un dels punts d’entrada de la ciutat, a tocar de la Laia L’Arquera, a prop del Tecnocampus, de l’Edifici de Vidre i d’instal·lacions esportives importants de la ciutat no pot oferir aquesta imatge de deixadesa.

Per tot això, amb la nostra proposta de resolució, vam demanar que el govern realitzés les accions necessàries davant els responsables de Bankia per trobar una solució i aprofitar aquest espai. No obstant, sembla ser que el PSC amb les seves abstencions no pretén moure fitxa en aquest tema primordial pel desenvolupament i creixement de Mataró.

A més, no hem d’oblidar que la nostra ciutat, amb la desaparició de la Caixa Laietana, ha perdut completament la seva obra social. A part d’un compromís moral amb la ciutadania de Mataró, seria aconsellable que Bankia pogués repensar-se col·laborar amb la ciutat. Pel passat de l’antiga Caixa Laietana i, sobretot, pel seu futur atès que l’entitat té tota una xarxa d’oficines repartides a Mataró i a tot el Maresme.

El Ple va deixar en evidència que una acció d’aquesta naturalesa, contràriament al que fa el PSC, que recordem només compte amb 6 dels 27 regidors del Consistori, s’ha de fer de forma unitària, compartint la informació amb els grups municipals i amb un debat obert sobre els possibles usos.