El grup municipal de CIU preguntarà al Ple sobre les mesures aplicades durant la manifestació de dissabte i que han generat malestar entre els botiguers

El grup municipal de CIU Mataró ha presentat una pregunta al proper Ple municipal sobre les mesures que el govern de l’alcalde Bote va decidir aplicar dissabte passat durant la manifestació convocada per un grup d’unionistes. Els comerciants del centre de la ciutat han mostrat la seva indignació per com es van aplicar aquestes mesures, que han tingut efectes negatius en els seus negocis, tenint en compte que el primer cap de setmana de mes és el millor de cara als comerços.

Entre d’altres coses, es va decidir canviar el recorregut de la manifestació i fer que passés pel carrer Sant Josep, un dels eixos comercials de la ciutat, però massa estret per acollir manifestants. A més, també es va decidir tancar al pas dels vianants tota la zona propera a l’Ajuntament, amb el prejudici que això va comportar pels botiguers de la zona, que a més a més no van ser avisats de tots aquests canvis.

Des de CiU Mataró defensem la llibertat d’expressió de tothom, però també creiem que aquest dret no hauria d’afectar el funcionament habitual de l’activitat ciutadans, i molt menys anar en contra del comerç urbà, un dels motors de l’economia local.

La situació encara ens sembla més greu pel fet que els grups municipals tampoc vam tenir coneixement dels canvis en les mesures de seguretat anunciades. Cal recordar que dos dies abans de la manifestació es va celebrar una Junta de Portaveus i no se’ns va informar del canvi d’itinerari ni del grau d’informació que s’havia donat a la població i als comerços del centre de Mataró. “Ens agradaria saber quina explicació dóna la regidora de Promoció Econòmica sobre aquesta absoluta manca de sensibilitat vers el sector comercial de la ciutat”, reclama el cap del grup, Quim Fernàndez.

Al mateix temps, també hem preguntat si el grup “Mataró se queda en España”, convocant de la manifestació, és una entitat mataronina legalment registrada i en quina data es va registrar.