La Junta de Portaveus ha donat majoritàriament suport a la Declaració Institucional presentada per CiU Mataró en defensa del model d’èxit de l’escola catalana. La declaració s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte C’s, PP i PXC, que hi ha votat en contra. “Es trist que hi hagi partits polítics que per aconseguir uns quants vots a fora vagin fins i tot contra el seu propi electorat”, ha dit el cap del grup, Quim Fernàndez, en referència als grups que han votat en contra de defensar el model d’escola catalana. “Negar l’oportunitat d’aprendre una altra llengua va en contra de la igualtat d’oportunitats”, ha explicat Fernàndez, que creu que l’atac que pateix el català i l’escola catalana també va en contra de la cohesió social.

El grup municipal de CiU Mataró ha presentat aquesta Declaració Institucional després que el govern espanyol, aprofitant l’aplicació de l’article 155, anunciés que pretenia introduir  una casella al full de preinscripció escolar perquè els pares puguin triar escolaritzar els seus fills en castellà. Creiem que això no només suposaria un greu atac al model d’èxit i de gran consens com és el de l’escola catalana, sinó que a més és il·legal, ja que va completament en contra d’allò que diu la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) aprovada per una àmplia majoria del Parlament durant el govern del tripartit. Per aquesta raó, hem presentat una Declaració Institucional en defensa del model d’èxit de l’escola catalana.

Amb l’aprovació de la Declaració Institucional l’Ajuntament manifesta el seu rebuig enèrgic a l’anunci del govern de l’Estat d’introduir aquesta opció de l’escolarització en castellà en base a l’article 155. Al mateix temps, manifesta el més absolut suport a la comunitat educativa del nostre País i en especial als mestres, que dia a dia treballen per mantenir la qualitat de l’escola catalana.

El cap del grup municipal també ha lamentat el posicionament del grup del PSC de Mataró en dues declaracions institucionals presentades per altres grups de l’oposició. En concret, ha criticat que s’hagin abstingut tant en la declaració d’ERC per demanar l’acostament dels presos polítics a Catalunya i a la de la CUP per fer front a la situació d’emergència social. “És lamentable que no puguin deixar de banda posicionaments partidistes en temes que demanen una mica d’humanitat”, ha dit Fernàndez.