El grup municipal de CIU presenta una proposta que contempla que la flama olímpica d’aquests Jocs del 2018 es passegi pels nostres carrers

El grup municipal de CiU creu que Mataró reuneix les condicions per acollir els Special Olympics i per això proposa que Mataró estudiï seriosament la possibilitat de ser la seu d’aquesta prova el 2022.  Amb l’objectiu de treballar a favor de l’esport adaptat i de contribuir a donar oportunitats a aquells esportistes que han fet de la seva diversitat funcional un al·licient de superació personal proposem, a més dels Special Olympics, que la torxa dels jocs que se celebraran aquest any a La Seu d’Urgell i Andorra passi per Mataró.  També demanem que s’estudiï la viabilitat de presentar una candidatura perquè Mataró sigui seu dels Territori Special, actes esportius adaptats de menor format que se celebren cada any a diferents ciutats catalanes.

Creiem que amb la vinculació de Mataró als Special Olympics no només es reforçaria el compromís de la nostra ciutat amb l’esport adaptat, sinó que faríem visible el tarannà d’una ciutat acollidora. Si Mataró acull alguna d’aquestes proves “mostrarem com som, una ciutat d’acollida i sensible amb totes les maneres de ser, fer  i pensar. Tindrem ocasió de gaudir d’unes jornades d’esport adaptat de gran magnitud, amb molta presència d’esportistes i visitants d’arreu de Catalunya i de l’estat, que representarà una lliçó de valors (esforç, superació, sacrifici) per als nostres fills, però també tindria un gran impacte turístic i econòmic”, defensa el regidor Josep Maria Font.

A Mataró ja tenim iniciatives esportives reeixides dins aquest àmbit, com per exemple una jornada anual d’esport adaptat, que malauradament enguany per inclemències meteorològiques es va haver de suspendre. O d’altres com per exemple jornades esportives adaptades dins el calendari competitiu català.

I és que l’esport adaptat és ben present a casa nostra a través d’un entramat associatiu i esportiu de qualitat que vetlla per la seva bona salut”. Clubs com el FEM, el Fedamar Boet, el Ciutat de Mataró, l’Iluro HC, el Club Vela Mataró, la UD Cirera, el Centre Natació Mataró, l’SPAS MATARÓ, el Club Joventut Handbol Mataró i d’altres fan, amb gran dedicació i esforç, que a Mataró l’esport adaptat sigui una realitat ben viva.

“Cal seguir protegint i dignificant l’esport adaptat perquè, sens dubte, esdevé una eina imprescindible per a la integració i inclusió social de moltes persones. I hem de seguir en la línia de reconèixer, recolzar i potenciar el nostre esport adaptat com una les vies per fer de Mataró una ciutat millor”, afegeix Font.

180516 CiU PdR SPECIAL OLYMPICS