La regidora del grup Isabel Martínez reconeix la feina feta pels tècnics però afirma que, després de quatre anys, seguim en el mateix punt de partida

El grup municipal de CiU va votar negativament a l’aprovació de la continuïtat de la gestió del servei públic de recollida i acollida d’animals entenent que, després de quatre anys, ens tornem a trobar a la casella de sortida. En el Ple, la regidora Isabel Martínez va recordar al govern que ja es va fer un informe intern elaborat al 2015 i va recalcar el que va dir en l’aprovació de la darrera pròrroga i que, per desgràcia, ha acabat succeint: “Hem estat incapaços d’avançar”.

Martínez va proposar que el que s’havia de fer era “reprendre la idea inicial, defugint així de les oligarquies del vot, i pensar en el bé comú”. La regidora va recriminar “la procrastinació, l’akracia o l’abúlia” que havia patit el govern i que havia provocat “la dilatació del procediment”. També va voler posar en relleu la complexa i bona feina duta a terme pels tècnics de l’administració aconseguint reconduir una situació molt enquistada.

No obstant, Martínez va afirmar que el govern, tot i haver tingut la solució a l’abast, va entrar en l’apatia: “Fa quatre anys tots vam creure que una encaixada de mans encara significava quelcom, per això es va acabar optant en acceptar la segona via, la pròrroga, però el cert és que vam errar en la solució i avui ens trobem en via morta”.

Per tant, amb un contracte esgotat i mal executat, la nova pròrroga té molts elements d’irregularitat. A més,  com ja hem dit, comporta tornar altre cop a la casella de sortida i haver perdut quatre anys. Parafrasejant a Ciceró, la regidora Martínez va asseverar “que el demà ha resultat ser mai”, preguntant-se, “si, com el dia de la marmota, no hem tornat a dormitar”. Per tot l’esmentat, el grup municipal de CiU no pot ni moralment, ni jurídicament, donar suport a la proposta de “pròrroga encoberta” del servei  per la continuïtat de recollida i acollida d’animals.