CiU Mataró pregunta sobre l’estat dels projectes que van ser escollits pels ciutadans

Des del grup municipal de CiU Mataró hem preguntat al govern quan pensa començar a treballar en l’execució dels projectes escollits a través del procés de Pressupostos Participatius. El pressupost municipal es va aprovar el febrer passat i ja han passat sis mesos i no ens consta que s’hagi fet res en relació a aquests projectes.

Considerem que la credibilitat i la continuïtat del procés dels Pressupostos Participatius, que va se un projecte que duiem al nostre programa electoral i que va impulsar CiU Mataró quan Quim Fernàndez era regidor de Participació Ciutadana, depèn del grau d’execució d’aquests projectes. Per això volem saber en quin estat d’execució es troben cadascun dels cinc projectes escollits. “Esperem que no sigui un nou exemple de la manca d’interès que caracteritza el govern municipal”, ha dit el cap del grup, Quim Fernàndez, que també lamenta que els socialistes s’hagin carregat el servei de participació ciutadana demostrant el poc interès que tenen per conèixer l’opinió dels ciutadans.

Es tracta de cinc projectes que han estat triat pels propis ciutadans. Mataró va portar a terme a principis del 2018 un procés de Pressupostos Participatius, als que s’ha destinat una dotació econòmica de 500.000 euros. La ciutadania va poder participar en el procés i decidir a través d’una votació popular quins són els projectes que es beneficiaran per primera vegada d’aquest pressupost.

En concret, els projectes triats son la instal·lació de tendals per a evitar l’exposició solar en escoles i escoles bressol de la ciutat; renovació dels jocs d’exterior dels patis escolars amb propostes de moviment, cooperatives i d’imaginació; fer que la Plaça Santa Anna sigui més agradable; adequació de corre-cans per a gossos; arreglar tots els forats de les voreres que estan malmeses segons prioritat.