La regidora de Cultura es va comprometre a estudiar la beca però han passat mesos i no n’hem sabut res més

Un cop més hem de lamentar que una proposta de ciutat, que permet posar en valor ciutadans que han treballat per la ciutat, per la democràcia i la cultura, que fa visibles les accions de persones humils i treballadores hagi caigut en el sac de l’oblit per part del govern municipal. En aquest cas parlem de la proposta que es va aprovar al Ple municipal del passat mes de maig per la creació d’una beca cultural amb el nom d’en Lluis Terricabres, més conegut com en “Terri de Mataró”.

En Terri va ser un activista cultural, escriptor, dibuixant, escultor, actor de cinema i impulsor de les tertúlies d’”El Racó”, reconegut tant a nivell local com a nivell nacional. Nascut a Manlleu (Osona) 29 de juny de 1918, amb dotze anys es va traslladar a Mataró amb la seva família. Va ser nomenat pel Consistori Mataroní Fill Adoptiu de la Ciutat i guardonat per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi.

A la proposta aprovada pel Ple, amb només un vot en contra, es demanava que des de la Direcció de Cultura de Cultura es creés una beca amb el nom d’en Terri amb finalitats culturals i que es concedirà cada 29 de juny en un acte solemne a la Sala de Sessions de l’Ajuntament de Mataró. A més, també es proposava que el 29 de juny d’enguany, aprofitant el dia del 100 aniversari d’en Terri, es celebrés un acte institucional al Saló de Sessions d’aquest Ajuntament on es presentés formal i solemnement la beca “Lluís Terricabres. Terri” i es glosés la vida i la obra d’aquest Fill Adoptiu de la nostra Ciutat.

Al ple de maig vam poder sentir la regidora de Cultura socialista Núria Moreno assegurant que “ens posem a la seva disposició per poder parlar de com ha de ser aquesta beca, definir-la, estudiar-la”, just abans de votar afirmativament a la proposta.

Però hores d’ara és evident que el govern en minoria de sis regidors socialistes ha incomplert sense cap mirament, com ha fet en altres ocasions, la convocatòria d’un acte en memòria d’en Lluís Terricabres el dia de l’aniversari del seu naixement.

I si bé també és cert que en el ple la regidora ens va explicar que està previst dedicar una exposició a en Terri a Can Serra, ni tan sols aquesta mostra haurà pogut coincidir amb la data de l’aniversari.

Ja portem acumulats molts exemples d’incompliments per part del govern de l’alcalde Boet, que aprova les propostes i després les ignora. Ho hem vist recentment amb el tema de posar l’1 d’octubre a un carrer o plaça de Mataró i ara ho tornem a veure amb la proposta de commemoració del centenari d’en Terri. Però malgrat l’incompliment, si hi ha voluntat política de fer-ho, encara hi ha temps, abans no acabi l’any del seu centenari, de presentar una proposta de beca o altre reconeixement que cada any recordi als mataronins més joves qui va ser aquest gran personatge de la seva ciutat. Esperem que no facin més gala de la seva deixadesa i aquest cop compleixin amb els compromisos assolits.