El grup municipal de CiU Mataró lamenta que el poc rigor en la gestió del diner públic del govern socialista hagi hipotecat el futur de Pumsa i de la ciutat. El sobrecost no justificat d’1’7 milions d’euros que s’ha detectat en la construcció de l’edifici del Rengle és la constatació d’un fet que el grup de CiU Mataró ha denunciat reiteradament.

Tant des de l’oposició i també al govern, CiU ha advertit d’aquest fet. Sota el govern de Joan Mora es va començar a investigar les irregularitat amb les factures de l’edifici del Rengle i el tema es va portar a l’Oficina Antifrau. L’edifici va acabar costant 21,1 milions d’euros, 5 milions més del que s’havia previst inicialment, i d’aquests diners prop d’1’7 milions  no tenen justificació. Ara hem sabut que Pumsa reclamarà a la constructora un total d’1,7 milions d’euros en concepte de sobrecost no justificat.

És cert que hi va haver causes sobrevingudes en la construcció que varen encarir la obra, i que la seva comercialització es va fer malament. Però les irregularitats del Rengle no han estat les úniques relacionades amb l’urbanisme a la ciutat. La construcció de l’edifici es va impulsar durant el govern tripartit d’esquerres (PSC-ERC-ICV), una època de boom immobiliari en què l’empresa municipal d’urbanisme es va dirigir “amb poc rigor tenint en compte la funció pública que hauria d’haver tingut”, afirma la regidora Núria Calpe. “PUMSA no va ser creada en el seu dia per fer de promotora d’edificis terciaris però va voler aprofitar el moment de bonança de la construcció per dedicar-s’hi, en clara competència a possibles promotors privats, i està clar que no va ser un bon negoci” afegeix.

Calpe també lamenta que aquesta forma de governar poc transparent s’allargués durant molts anys. “És la forma de governar del PSC, ells fan, decideixen segons els seus interessos electorals i no miren pel be comú de tots. Fan una gestió molt electoralista i poc prudent o responsable amb les finances municipals”, assegura.