Demanem al govern municipal alguna proposta que permeti trobar una sortida de futur a un dels enclavaments més importants del centre de la ciutat

El Ple de dijous rebutja, amb els vots del nostre grup, la proposta de resolució del Partit Popular que demanava deixar sense efecte els acords sobre El Corte Inglés del març de 2013. El PP argumentava que les sentències judicials han desmuntat el projecte que s’havia pactat per unanimitat al Ple del març del 2013 i que ja no tenia sentit mantenir-los.

La regidora del nostre grup, Núria Calpe, va intervenir per demanar al Consistori que no s’aprovés la PDR perquè es cometria un greu error. Calpe va argumentar que els acords del 2013 – assolits per unanimitat en un ple agitat, tens, que es va suspendre durant més d’una hora per negociar i pactar una entesa – són un exemple i un model del que és l’autèntica política. “El Ple municipal al que fan referència és la demostració de que els lideratges són importants i que les voluntats polítiques per arribar a acords són imprescindibles. En aquell Ple, l’alcalde del moment, Joan Mora (CiU), va demostrar que en moments puntuals calen lideratges forts per tirar les coses endavant i que els grups municipals som capaços de posar-nos d’acord en els temes clau per la ciutat, negociant, discutint i pactant”. 

Per això, Calpe va afirmar que el nostre grup municipal no creu que sigui “ni políticament correcte, ni simbòlicament just, que el mateix Ple que va aprovar uns acords amb tant d’esforç, ara ho vulgui desfer. Vam ser capaços d’anar junts amb tot el tema del Corte Inglés i si altres, de forma mesquina, ho van rebentar, ja quedarà recollit per la seva vergonya. Per tant, hem de votar en contra d’aquesta Proposta de Resolució presentada pel Partit Popular en honor a tots els que van fer possible un pacte tant important amb valentia i esforç”.

Calpe, no va amagar el disgust i contrarietat del nostre grup amb la “mesquinesa d’alguns” que van incomplir els pactes per motius personals i per interessos particulars: “A tots els cistells trobem alguna poma que no surt del tot bona. L’actuació posterior d’alguns col·lectius d’aquesta ciutat ens van causar una profunda decepció ja que van actuar per interessos únicament personals. La història de Mataró haurà de recordar que la mesquinesa d’alguns representants polítics va causar un greu perjudici per a la ciutat”.

Al Ple de març del 2013 es va aprovar la Modificació del Pla General i la Modificació del Pla especial del Patrimoni arquitectònic de Mataró. A més, es va declarar d’interès social per a la ciutat la instal·lació d’un centre comercial de gran format a l’illa de Can Fàbregas i, en la mateixa línia, es va declarar també d’interès social destinar l’antiga farinera del segle XIX Can Fàbregas de Caralt a equipament municipal i, en concret, a acollir la Casa de la Cultura Popular de Mataró. 

Exposat tot això, volem saber què pensa fer l’actual govern amb El Corte Inglés ja que, tot i conèixer la carta que l’alcalde Bote va enviar als responsables del centre comercial, no sabem encara quina és la seva proposta. Pensem que les eleccions del mes de maig no haurien de ser un obstacle per moure peça i tenir, discutir o abordar un full de ruta de cara al futur. Demanem a l’alcalde que lideri una proposta i que agafi com a model d’iniciativa i lideratge polític el que va fer l’alcalde Mora. És hora de consensuar una solució definitiva per aquest espai impagable que disposem al centre de la ciutat.